“Δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε”

Αποτελεί  μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, καθώς το νεοφώτιστο Λαύριο μπήκε πολύ δυναμικά στο πρωτάθλημα έχοντας δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές.   

Οι «μπλε» επικράτησαν του ΚΑΟΔ, ένα από τα φαβορί για την άνοδο, δείχνοντας ότι η έδρα τους θα αποτελέσει τον έκτο παίκτη της ομάδας. Ο Νίκος Ψυλέας, ο περσινός πρώτος σκόρερ της Β’ εθνικής, με τους 18 πόντους του, ενίσχυσε σημαντικά ώστε η ομάδα το να κατακτήσει τη νίκη:

«Ηταν κλειστό παιχνίδι με δυνατές μάχες και κορμιά. Δεν υπήρχαν αιφνιδιασμοί και όλο το ματς πήγαινε στο σετ. Πραγματικά το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες», ήταν τα λόγια του 30χρονου φόργουορντ και το παιχνίδι και συμπλήρωσε:

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός για τη νίκη, είμαστε νεοφώτιστη ομάδα από την οποία ελάχιστοι παίκτες έχουν εμπειρία από την κατηγορία».

Οσο για τη δική του εμφάνιση: «Προσπάθησα να τηρήσω το ρόλο που μου έχει δώσει ο προπονητής. Με τη βοήθεια της ομάδας μου έπαιξα αρκετά καλά» .

Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά, έχοντας δύο στα δύο, τι μπορεί να περιμένει κανείς από μία νεοφώτιστη ομάδα; «Ο αρχικός στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη σωτηρία. Δεν ξέρουμε που θα φτάσουμε αποτελεί πρόκληση για εμάς. Γι΄ αυτό κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Αξιοπρόσεκτο γεγονός είναι ότι ο Νίκος Ψυλέας είναι από τους λίγους παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια ομάδα επί έξι συνεχή χρόνια: «Είμαι από τους παλαιότερους παίκτες που οδήγησαν το Λαύριο από τη Γ’ εθνική στην Α2. Πλέον, έχει γίνει οικογένεια μου, το λιμάνι μου. Οταν υπάρχουν οι συνθήκες που θέλει ένας αθλητής δεν υπάρχει λόγος να μην παραμείνει. Μακάρι να κλείσω την καριέρα μου εδώ».   

Το επόμενο παιχνίδι είναι εκτός έδρας με το Ρέθυμνο, μία αναμέτρηση η οποία αναμένεται αμφίρροπη: «Θα προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τη κακή ψυχολογία τους. Στο ματς με την Ολύμπιάδα Πατρών είχαν τον έλεγχο τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν στο τέλος. Αντίθετα εμείς έχουμε ανεβασμένη ψυχολογία, πάμε για το καλύτερο».