Δεσποτάκης: «Είμαστε πιο άνετοι πια…»

Η νίκη επί του Χολαργού “έδεσε” σε μεγάλο βαθμό την παραμονή του Ιλίου στο νότιο όμιλο της Β’ Εθνικής, κάνοντας τη νεοφώτιστη ομάδα να αισθάνεται πλέον πολύ πιο άνετα. Η Ένωση απομακρύνθηκε κατά τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και έχει μπροστά της άλλους τέσσερις αγώνες, στους οποίους χρειάζεται επί της ουσίας μία νίκη για να αποφύγει απρόοπτες καταστάσεις… Ο Μάριος Δεσποτάκης μίλησε για τη νίκη επί του Χολαργού στην ιστοσελίδα του συλλόγου, αναφερόμενος παράλληλα και στη συνέχεια του πρωταθλήματος για την ομάδα του Ιλίου…

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μάριου Δεσποτάκη:

«Παίξαμε αρκετά καλά επί του Χολαργού και θεωρώ ότι αξίζαμε αυτή τη νίκη.Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, μιας και οι βαθμοί της νίκης μας ήταν απαραίτητοι για την πραγματοποίηση του στόχου μας. Βαθμολογικά πια είμαστε μακριά από τον υποβιβασμό πράγμα που μας δίνει άνεση μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν».

Από εδώ και στο εξής τι στόχους έχει η ομάδα;

«Μπορεί να είμαστε πιο άνετοι μιας και ο στόχος είναι στα χέρια μας πια, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το ροζ φύλλο αγώνα μέχρι το τέλος. Αυτό που πραγματικά μας νοιάζει είναι να παίζουμε καλό μπάσκετ και να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Υπήρξαν παιχνίδια που αν είχατε τη δυνατότητα, θα τα βλέπατε με άλλη προοπτική;

«Μπορώ να αναφερθώ για το διάστημα που ανέλαβα την ομάδα και μετά. Σίγουρα υπήρξαν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να φύγουμε νικητές όμως εν τέλει δεν καταφέραμε να πανηγυρίσουμε. Το σημαντικό είναι ότι κάναμε σημαντικές νίκες πράγμα που μας βοήθησε να αποφύγουμε τα δύσκολα. Τώρα πια ο στόχος μας είναι να γινόμαστε όλο και καλύτεροι και θεωρώ ότι είμαστε σε αρκετά καλό δρόμο καθώς μέρα με τη μέρα υπάρχει αισθητή βελτίωση».

Θα ξεχωρίζατε κάποιον παίκτη από την προσπάθεια της ομάδας κόντρα στον Χολαργό;

«Ποτέ δεν ξεχωρίζω κάποιο παίκτη διότι το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Ο καθένας που μπαίνει στο παρκέ συμβάλει με τις δυνατότητες του. Η ομαδική δουλειά είναι αυτή που φέρνει τις περισσότερες φορές τα θετικά αποτελέσματα και όχι μεμονωμένα πράγματα. Έτσι αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα».