Δεσποτάκης: «Ηταν εύκολη απόφαση»

Ο Μάριος Δεσποτάκης ανανέωσε πριν από λίγες ημέρες τη συνεργασία του με το Ιλιον έπειτα από μία άκρως επιτυχημένη σεζόν, αφού η νεοφώτιστη Ενωση εξασφάλισε σχετικά εύκολα την παραμονή της στη Β’ Εθνική. Ο 41χρονος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πρώτη προπονητική εμπειρία του από τη Β’ Εθνική και την πορεία της Ενωσης Ιλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την συνεργασία του με το Ίλιον που θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν:

«Η συνεργασία μου με την ομάδα ήταν πολύ καλή σε όλα τα επίπεδα. Στο Ίλιον ένας προπονητής μπορεί να δουλέψει απερίσπαστος, έτσι λοιπόν από τη δική μου πλευρά το θέμα της ανανέωσης ήταν εύκολη απόφαση».

Για την σεζόν που πέρασε και τους στόχους που μπαίνουν για την επόμενη:

«Η Β’ Εθνική είναι ένα σκληρό και ταυτόχρονα αρκετά ποιοτικό πρωτάθλημα. Φέτος η ομάδα πέτυχε τον στόχο της που ήταν η παραμονή. Μάλιστα η 6η θέση που τερματίσαμε χαρακτηρίζεται από πολλούς υπέρβαση, αν και προσωπικά πιστεύω ότι αν ήμασταν πιο προσεκτικοί σε κάποια παιχνίδια ίσως να είχαμε διεκδικήσει και κάτι παραπάνω.

Για τη νέα χρονιά η ομάδα θα προσπαθήσει να είναι και πάλι ανταγωνιστική παίζοντας καλό μπάσκετ. Με δεδομένο ότι η κατηγορία θα δυναμώσει πολύ, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην στελέχωση του ρόστερ και φυσικά σκληρή δουλειά».

Για την δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του Ιλίου:

«Κρίνοντας από την ποιότητα των προπονητών που εργάζονται στις ακαδημίες της Ένωσης και σε συνδυασμό με τον μεγάλο αριθμό παιδιών που προπονούνται, θα έλεγα ανεπιφύλακτα ότι η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται στις υποδομές και η Ένωση Ιλίου δείχνει να το έχει καταλάβει από νωρίς αυτό».