Δεσποτάκης: «Η ομάδα θα βρεθεί εκεί που της αξίζει»

despotakis mariosΔάφνη Δαφνίου,  φιλοξενεί τον Αρη Πετρούπολης στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής και ο Μάριος Δεσποτάκης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του Χαϊδαρίου αναφέρθηκε στην προετοιμασία, στο πρωτάθλημα, αλλά και στην σοβαρότητα της διοίκησης της ομάδας.

Πως κρίνεις την προετοιμασία της ομάδας η οποία ολοκληρώνεται με την έναρξη του πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή;

«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τη πορεία της φετινής προετοιμασίας. Οι παίκτες έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό, δείχνουν αποφασισμένοι για να πετύχουν και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Στα φιλικά και το Κύπελλο δείξαμε ότι έχουμε δυνατότητες και διάθεση για όμορφο και κυρίως ουσιαστικό μπάσκετ, αρκεί βέβαια να μη σταματήσουμε να δουλεύουμε».

Πολλοί λένε ότι ο 1ος όμιλος της Γ Εθνικής που συμμετέχει και η ομάδα μας θα είναι ο πιο δυνατός των τελευταίων 6-7 ετών. Τι έχεις να πεις γι αυτό;

«Με βάση τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων φαίνεται ότι θα υπάρχουν μόνο δυνατές ομάδες στον όμιλό μας. Αυτό σημαίνει ότι η σοβαρότητα και η υπομονή θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, σε συνδυασμό πάντα με την εργατικότητα».

Η ομάδα μας είναι νεοφώτιστη στη Γ εθνική. Τι στόχο έχει θέσει  για φέτος, με δεδομένο ότι έχει 2 συνεχόμενες ανόδους;

«Προσωπικά  και φέτος, όπως και κάθε χρόνο, με ενδιαφέρει να παίζουμε ωραίο μπάσκετ, να έχουμε φιλοσοφία σε αυτό που κάνουμε στο παρκέ και να μην παρεκκλίνουμε από τις αρχές μας.  Παίζοντας παιχνίδι παιχνίδι θα προσπαθούμε πάντα για το καλύτερο και στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε το ταμείο μας και να είστε σίγουροι ότι η ομάδα θα καταφέρει να βρίσκεται εκεί που της αξίζει».

Σ’ αυτό παίζει ρόλο η καλή ‘’παρέα’’ που είναι η ομάδα μας;

«Όταν μια ομάδα αποτελείται από καλούς χαρακτήρες, τότε όλα είναι πιο εύκολα. Οι δικοί μου παίκτες είναι άριστοι χαρακτήρες, καλλιεργημένα παιδιά με ποιότητα όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και στη προσωπική τους ζωή. Έτσι ήταν εύκολο να γίνουν  μια πολύ καλή παρέα και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε μέσα στη σεζόν. Το ίδιο ισχύει και στο προπονητικό team, καθώς και στη σχέση μας με τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας».

Είναι η 3η σου χρονιά στο πάγκο της ομάδας. Πως αισθάνεσαι γι αυτό;

«Όπως έχω πει κι άλλη φορά η Δάφνη Δαφνίου είναι μια ομάδα πρότυπο για τη σημερινή εποχή. Στο μπάσκετ δεν υπάρχουν πια κατηγορίες αλλά μόνο σοβαρές ομάδες και η Δάφνη σήμερα είναι μια από αυτές.

Διοικείται από ανθρώπους με όραμα, υπομονή και  σοβαρότητα.  Υπάρχει ηρεμία, φερεγγυότητα και όλοι ξέρουν πολύ καλά τον ρόλο τους  και τις δυνατότητες τους. Αυτά εμένα μου αρκούν για να μπορώ  να κάνω τη δουλειά μου με κέφι και όρεξη.

Εδώ θα ήθελα να αναφερθώ και στους άμεσους συνεργάτες μου, οι οποίοι με βοηθούν πάρα πολύ καθημερινά.

Θα ξεκινήσω με  τον teammanager της ομάδας  τον Μάκη Σωφρονιάδη.  Είναι άνθρωπος που ζει για το μπάσκετ, έχει καταφέρει αρκετά για το διάστημα που ασχολείται με τον χώρο και έχει προσφέρει πολλά στη πορεία της ομάδας με τις γνώσεις και τη μεθοδικότητά του.

Ο βοηθός μου ο Γιάννης Ζαφειρακόπουλος  κάνει προπονητικό ξεκίνημα στα 22 του και δείχνει ότι έχει πολλές δυνατότητες να εξελιχθεί.

Ο γυμναστής μας ο Μάριος Τάτσης, ο οποίος είναι εκπληκτικός γνώστης του αντικειμένου του και ταυτόχρονα μοναδικός χαρακτήρας».

Έχεις επαφή με τα τμήματα υποδομής της Δάφνης;  Πως βλέπεις τα πράγματα εκεί;

«Η ομάδα έκανε το σωστό πριν από 5 χρόνια περίπου, όταν και αποφάσισε να γυρίσει σελίδα. Ασχολήθηκε πρώτα με το να οργανώσει τις υποδομές της  και ύστερα με το αντρικό της τμήμα. Η συνεργασία με  τον Βαγγέλη Γλυκό ως υπεύθυνο υποδομών ήταν κίνηση ματ, αφού όλα οργανώθηκαν υποδειγματικά και πλέον τα αποτελέσματα είναι ορατά και στον αριθμό των παιδιών που παίζουν μπάσκετ  στη Δάφνη αλλά και στην αγωνιστική  ποιότητα των τμημάτων».