Δεύτερη φιλική ήττα από Κηφισιά

Kymh-kifisiaΤην ήττα σε δεύτερο διαδοχικό ματς από την Κηφισιά γνώρισε ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, με το τελικό σκορ αυτήν την φορά να είναι 63-87. Να σημειώσουμε ότι πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της ομάδας της Κύμης κ. Αλέξανδρος Θεοδώρου απένειμε τιμητική πλακέτα στον προπονητή της Κηφισιάς κ. Ηλία Παπαθεοδώρου και στον τιμ μάνατζερ κ. Δημήτρη Καρβέλα για την κατάκτηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με την Εθνική Εφήβων πριν ένα περίπου μήνα.

Στα του φιλικού τώρα, μπορεί το εύρος της διαφοράς να φαίνεται πολύ μεγάλο, αλλά σίγουρα οι άνθρωποι του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης και ο προπονητής Βασίλης Μπρατσιάκος μπορούν να βρουν πολλά θετικά στοιχεία στο πολύ καλό πρώτο ημίχρονο της ομάδας. Πράγματι, σε αυτό το διάστημα και ειδικά στο 2ο δεκάλεπτο ο ΓΣ Κύμης ικανοποιητική απόδοση και έστειλε πολλά ενθαρρυντικά μηνύματα για το επόμενο διάστημα.

Αντίθετα, στο 2ο ημίχρονο η ομάδα έμεινε από δυνάμεις και έδειξε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των αντιπάλων. Αυτό βέβαια οφείλεται στην κούραση από την βαριά προετοιμασία, αλλά και στις απουσίες που υπήρχαν. Έλειπαν οι Σιγκούνας, Ψαθάς και Αράπης, με τους τρεις αυτούς παίκτες να αγωνίζονται στην ίδια περίπου θέση και γι’ αυτό φάνηκε να υπάρχει και κάποιο πρόβλημα στα ριμπάουντ.

Το ματς άρχισε με τον Ιγκόρ Μιλόσεβιτς, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος της Κύμης στην αναμέτρηση, να σημειώνει καλάθι και φάουλ. Οι Κηφισιώτες απάντησαν με ένα σερί 10-0 υπέρ τους και μπήκαν από την αρχή επικεφαλής του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι έβρισκαν στα πρώτα λεπτά επιθετικές λύσεις μόνο από τους Μιλόσεβιτς και Τουτζιαράκη, ενώ στην άμυνα δεχόντουσαν εύκολους πόντους. Γι’ αυτόν τον λόγο το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 19-30.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν τελείως διαφορετική υπόθεση. Οι Μιλόσεβιτς και Τουτζιαράκης εξακολούθησαν να είναι πολύ καλοί επιθετικά, είχαν βοήθειες και από άλλους παίκτες όπως ο Σέττος, αλλά και η άμυνα έγινε πολύ καλύτερη. Μάλιστα, ο Γυμναστικός κατάφερε να μειώσει στους τρεις(36-39) μετά από 5 σερί πόντους του Μιλόσεβιτς, με την Κηφισιά όμως να αντιδρά και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με σκορ 40-49.

Η τρίτη περίοδος ήταν η χειρότερη του Γυμναστικού και η χειρότερη ποιοτικά του παιχνιδιού. Οι παίκτες του κόουτς Μπρατσιάκου πέτυχαν μόλις 9 πόντους, σημειώνοντας μόνο δύο δίποντα. Μάλιστα μετά το 47-54 η Κηφισιά πέτυχε σερί 13-0 και ξέφυγε με 20 πόντους(47-67), με το σκορ μετά την λήξη της περιόδου να είναι 49-67. Στο τελευταίο μέρος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν βρίσκοντας πόντους από τους Κωνσταντακόπουλο και Τουντζιαράκη, αλλά η Κηφισιά με συνεχόμενα τρίποντα του Χογκ και του Χατζηνικόλα και με τους εξαιρετικούς Μαυροειδή και Κασελάκη κατάφερε να ανοίξει και πάλι την ψαλίδα της διαφοράς. Το τελικό 63-87 διαμορφώθηκε με τρίποντο του Πόποβιτς
ΓΣ ΚΥΜΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ  63-87
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-30, 21-19, 09-18, 14-20
Διαιτητές: Ψαριανός, Διαμαντής, Παντελίδης
ΓΣ Κύμης (Μπρατσιάκος): Μιλόσεβιτς 16, Καρινιάουσκας 3, Κωνσταντακόπουλος 6 (1), Παπαντωνίου 2, Σέττος 5 (1), Γκιζόγιαννης, Κατράνας, Λόλας 5 (1), Κακιούζης 10, Σκουλούδης 2, Τουτζιαράκης 14
Κηφισιά (Παπαθεοδώρου): Στίγκερς 12 (4), Χογκ 16 (2), Φρέιζερ 10, Χατζηνικόλας 3 (1), Γκίκας 6 (1), Πόποβιτς 5(1), Διαμαντάκος 2, Μαυροειδής 19, Κασελάκης 1 (1), Χρυσικόπουλος 3 (1).