Δεύτερο δείγμα θετικό στα φιλικά για τον Πανναξιακό

Παρθενική νίκη για τον Πανναξιακό στο πλαίσιο των φιλικών αναμετρήσεων που δίνει ενόψει της προετοιμασίας του για τη νέα περίοδο. Η ομάδα του Τάσου Βάβουλα νίκησε με 68-49 την Προοδευτική στο κλειστό του Κορυδαλλού, με τους νησιώτες να δείχνουν διάθεση για πολλές πάσες, ώστε να βρεθεί η μπάλα κοντά στο καλάθι.

pannaxiakos_filikoΟ Πανναξιακός αγωνίστηκε δίχως το Νίκο Μυλωνά, ο οποίος ήταν μεν στο γήπεδο, αλλά οι ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα δεν του επέτρεψαν να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν είχε και “καθαρόαιμο” σέντερ, ο οποίος ακόμη αναζητείται. Το ρόλο του σέντερ τον “έπαιξε” αναγκαστικά ο Σπύρος Μάκαρης, που τα πήγε εξαιρετικά. Πολύ καλοί εξάλλου ήταν και οι νεαροί Γιάννης Μαγγιώρος, Νίκος Αρτσάνος, Βασίλης Καραγιάννης που δείχνουν να αποτελούν πολύτιμες λύσεις για τον προπονητή του εν όψει της νέας σεζόν.

Ο Πανναξιακός ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας του επί αθηναϊκού εδάφους με μία ήττα και μία νίκη και η αποστολή επιστρέφει στην βάση της. Η προετοιμασία θα συνεχιστεί από αύριο Δευτέρα, με τον Βάβουλα να ευελπιστεί να έχει στην διάθεσή του τόσο τους τραυματίες Καλαβρό και Μυλωνά, όσο και τους νεοαποκτηθέντες που σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα ανακοινωθούν μέσα στην προσεχή εβδομάδα.

ΜΥΛΩΝΑΣ: ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Ο βαθμολογικός στόχος μπορεί να είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορίας χωρίς… περιπέτειες, ωστόσο στον Πανναξιακό δεν σταματούν εκεί. Όπως δήλωσε ο αρχηγός των «κυανόλευκων» Νίκος Μυλωνάς στο “SportCyclades” και στον συνεργάτη μας Ιωάννη Νοταρά: «Θα πρέπει να πάρουν χρόνο συμμετοχής τα νέα παιδιά έτσι ώστε να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε τη νέα γενιά που θα στηρίξει τον αθλητισμό της Νάξου και συγκεκριμένα το μπάσκετ για τα επόμενα χρόνια».

ΠΟΛΙΤΗΣ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

Για αυτούς τους νέους, τους Καραγιάννη, Μαγγιώργο και Αρτσάνο, οι οποίοι ήδη ανήκουν στην ανδρική ομάδα του συλλόγου, ένας από τους λεγόμενους παλιούς, ο Παναγιώτης Πολίτης τόνισε στο “SportCyclades”: «Όλοι τους έχουν το μέλλον στα χέρια τους. Είναι η μεγάλη τους ευκαιρία φέτος να δουλέψουν και να κερδίσουν τις παραστάσεις που χρειάζονται για να εξελιχθούν».

ΜΑΚΑΡΗΣ: ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

Την περασμένη σεζόν ο κόσμος της Νάξου αποτέλεσε τον έκτο παίκτη της ομάδας, αφού σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση γέμιζε το ΔΑΚ βοηθώντας τις προσπάθειες των παικτών του Πανναξιακού να φτάνουν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Τι κίνητρο υπάρχει έτσι ώστε το σκηνικό αυτό να επαναληφθεί και τη φετινή χρονιά, όπου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο σύλλογος αγωνίζεται στις εθνικές κατηγορίες;

«Φέτος το μπάτζετ θα είναι περιορισμένο», δήλωσε στο “SportCyclades” o Σπύρος Μάκαρης και πρόσθεσε: «Άρα θέλουμε περισσότερο κόσμο από πέρυσι για να μας βοηθήσει έτσι όλοι μαζί να πετύχουμε τον στόχο μας. Την περυσινή σεζόν μας είδαν στο παρκέ και τους άρεσε. Μάθανε. Φέτος να έρθουν να το ευχαριστηθούν. Να έρθουν να δουν τα δικά τους παιδιά. Τους μικρούς που μεγάλωσαν. Τον δικό τους προπονητή που είναι γέννημα θρέμμα Νάξου».
Και κατέληξε: «Η ομάδα δεν είναι μόνο των παικτών… Η ομάδα είναι και του κόσμου!!! Και πρώτος αυτός πρέπει να δώσει δυναμικό παρόν έτσι ώστε να έρθει πιο γρήγορα η παραμονή στην κατηγορία».

Η τεχνική ηγεσία και οι παίκτες του Πανναξιακού εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στην ακτοπλοϊκή εταιρία «Blue Star Ferries», για την έκδοση των εισιτηρίων τους προκειμένου να παραστούν στην Αθήνα για τα δύο φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Πληροφορίες και πηγή φωτογραφίας: sportcyclades.gr