Δημητριάδης: «Σε κάθε ματς μπαίνουμε για να κερδίσουμε»

dimitriadis manolisΜε δυσκολίες ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τον Ηρόδοτο. Δυο αρνητικά αποτελέσματα, άγχος, ένταση, τραυματισμούς και ένα σορό άλλα προβλήματα να περιτριγυρίζουν την ομάδα, δυσκολεύοντάς τη να βρει ρυθμό. Σε όλα αυτά καλείται να δώσει λύσει ο τεχνικός των Κρητικών, Μανόλης Δημητριάδης, ο οποίος προσπαθεί για ακόμα μια χρονιά να φτιάξει το σύνολο από την αρχή. Ψύχραιμα και με μεθοδευμένες κινήσεις κάνει ότι περνάει από το χέρι του ώστε οι «μπλε» να βρουν τα πατήματα τους έγκαιρα στο φετινό πρωτάθλημα και εν τέλει να καταφέρουν να πετύχουν τούς στόχους τους. Σιγά σιγά φαίνεται μάλιστα τα πράγματα καλυτερεύουν και όπως δήλωσε στο infobasket.gr ευελπιστεί όλα όσα τους ταλαιπωρούν, να ξεπεραστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, για το καλό του συλλόγου. Το πρώτο βήμα έγινε με τη νίκη επί της Πεύκης, στο οποίο και στάθηκε ο έμπειρος προπονητής:

«Θέλαμε πάση θυσία αυτή τη νίκη, γιατί η Πεύκη είναι μια ομάδα, η οποία θα παλέψει και αυτή για τη σωτηρία της. Ξεπεράσαμε το άγχος στην αρχή του παιχνιδιού που μας κατέβαλε δουλέψαμε σωστά και σε επίθεση και σε άμυνα με συνέπεια να πάρουμε διαφορά 14 πόντων στο ημίχρονο.

Δυστυχώς όπως πάντα, δεν ξέρω ποιος είναι ο λόγος, πρέπει να το βρούμε αυτό για το καλό της ομάδας, στο τρίτο δεκάλεπτο πάντα κάθε ματς από την έναρξη του πρωταθλήματος μέχρι τώρα, δεν πάμε καλά. Ουσιαστικά εκεί η Πεύκη ξαναμπήκε στο παιχνίδι. Νομίζω ότι εμείς της δώσαμε το δικαίωμα να μπει στο παιχνίδι. Μετά ήρθε πάλι το άγχος της πρώτης νίκης. Θεωρώ όμως ότι τα παιδιά καταφέρανε να παραμείνουν ψύχραιμα στο τέλος και πήραμε το θετικό αποτέλεσμα και μια καλή διαφορά εννέα πόντων, που ίσως χρησιμεύσει αργότερα, Είναι όμως πολύ νωρίς ακόμα γι΄αυτά.  Αυτό που μας νοιάζει τώρα είναι να μπούνε και οι υπόλοιποι τραυματίες στο σύνολο να ρολάρει η ομάδα, γιατί ήμαστε μια εντελώς καινούρια ομάδα. Έτσι στη συνέχεια θα δούμε ματς με το ματσ αν μπορούμε να τα καταφέρουμε και φέτος».

Ο Ηρόδοτος έδειξε μια νευρικότητα στο ματσ της 3ης αγωνιστικής, αυτό προέκυψε λόγω αντιπάλου ή λόγω των δυο πρώτων αρνητικών αποτελεσμάτων;
«Θεωρώ ότι βγαίνει η πίεση της προπόνησης και ότι κάναμε δυο ήττες. Θεωρώ βέβαια ότι μπορεί να ήταν στο πρόγραμμα και αυτές οι δυο ήττες, θα το λύσουμε όμως. Όλα αυτά είναι οικογενειακά, μέσα στην ομάδα μας τα οποία ελπίζω σιγά σιγά να τα ξεπεράσουμε».

Ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με τον Κάδμο, σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι η Θήβα, ποίος είναι ο στόχος για το συγκεκριμένο ματς;
«Σε κάθε ματς μπαίνουμε για να κερδίσουμε, όπου και αν παίζουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να σκεφτόμαστε “αυτή η ομάδα είναι στα μέτρα μας ή η άλλη δεν είναι”. Θα πάμε στη Θήβα και θα προσπαθήσουμε να ήμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Η Θήβα είναι μια πολύ δύσκολη έδρα, με πολύ κόσμο, εμείς θα προσπαθήσουμε και θα αγωνιστούμε για να καταφέρουμε κάτι καλό για τον Ηρόδοτο».