Δημ. Λιόγας: “Να αποκτήσουμε… ταυτότητα”

Ο Δημήτρης Λιόγας ανέλυσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης (sepk.gr) τις σκέψεις του για τη νέα πρόκληση που ανοίχτηκε στην καριέρα του με τον Γυμναστικό Χαλκίδας.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Το ευχάριστο είναι ότι σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, υπάρχει μία ισχυρή διοίκηση με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο Κολιτσιδόπουλο που έχει όραμα για το μπάσκετ και τις δυνατότητες να το υλοποιήσει. Η δική μου παρουσία στην ομάδα, ήρθε σε μία δύσκολη στιγμή, καθώς το πρωτάθλημα τελειώνει, οπότε είναι γνωστό πως προπονητικά οι επιδράσεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες. Παρόλα αυτά, η ομάδα οργανώνεται πολύ καλύτερα και όχι μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο.
Για παράδειγμα τώρα έχει μία φυσικοθεραπεύτρια που είναι συνέχεια με την ομάδα, έναν έμπειρο φροντιστή κι όπως επίσης οργανώνει με καινούργιους υπολογιστές και ό,τι άλλο χρειάζεται το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Αγωνιστικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που καταβάλλουν οι αθλητές, η ομάδα είχε να παίξει επί των ημερών μου τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια, τα οποία στον πρώτο γύρο είχε χάσει πολύ εύκολα. Κατάφερε σε δύο από αυτά να τα πάει στην τελευταία επίθεση και τα ματς κρίθηκαν τελικά αρνητικά από μία λεπτομέρεια…
Στο μυαλό  μου όμως είναι φανερό ότι η ομάδα έκανε βήματα προόδου. Τα αρνητικά αποτελέσματα, πιστεύω ότι επηρέασαν ψυχολογικά την ομάδα όπως ήταν φυσικό, με αποτέλεσμα το παιχνίδι με τον Εργοτέλη να αποκτήσει μεγάλη βαρύτητα. Ευτυχώς οι παίκτες κατάφεραν να μείνουν συγκεντρωμένοι απέναντι σε μία σωστά δουλεμένη ομάδα, με έναν πολύ έμπειρο και ικανό προπονητή. Έτσι λοιπόν κερδίσαμε αυτό το μεγάλης σημασίας παιχνίδι, κάτι που θα μας βοηθήσει να κοιτάξουμε τη συνέχεια με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Το σπουδαιότερο πράγμα για μένα αυτή την εποχή, είναι η ομάδα να αποκτήσει μία αγωνιστική ταυτότητα, η οποία θα τη βοηθήσει να βγάλει καλύτερα στο γήπεδο το ταλέντο των παικτών της.
Πιστεύω ότι στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου Νότου της Γ’ Εθνικής υπάρχουν αρκετές ομάδες που είναι ανταγωνιστικές, έχω όμως την αίσθηση, ότι και με βάση τη βαθμολογική τους κατάσταση, έχουμε παίξει με μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος».