Διάκριση για τον Πανιώνιο, η επιλογή Καλούδη στο πρόγραμμα FIBA Europe Coaching Certificate

“Η γνώση είναι δύναμη”, λένε και δίχως άλλο αυτό το “μότο” δείχνουν ν’ ακολουθούν αρκετοί άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Φροντίζουν να εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για να μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα στο άθλημα που αγαπούν. Μεταξύ αυτών κι ένας που ξεχωρίζει είναι κι ο Άρης Καλούδης, στέλεχος του προπονητικού επιτελείου του Πανιωνίου, ο οποίος επελέγη ως μοναδικός προπονητής από την Ελλάδα ώστε να λάβει μέρος στο πρόγραμμα FIBA Europe Coaching Certificate (FECC)! Μία επιλογή που αποτελεί τιμή για το νεαρό προπονητή, αλλά και για τον ιστορικό σύλλογο του Πανιωνίου, που φρόντισε να συγχαρεί το μέλος του προπονητικού του team, δίνοντας παράλληλα και τις σχετικές πληροφορίες της σπουδαιότητας του συγκεκριμένου προγράμματος της FIBA.

“Η ομάδα μπάσκετ ανδρών του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ εκφράζει τα συγχαρητήριά της στον κόουτς Άρη Καλούδη, μέλος του τεχνικού team που επελέγη ως μοναδικός προπονητής από την Ελλάδα ώστε να λάβει μέρος στο πρόγραμμα FIBA Europe Coaching Certificate (FECC).

Το πρόγραμμα έχει καθιερώσει τη θέση του ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα προγράμματα προπονητικής στον ευρωπαϊκό αθλητισμό, αναπτύσσοντας προπονητές που εργάζονται με νεαρά ταλέντα. Επιλέγεται κάθε χρόνο ΕΝΑΣ προπονητής από κάθε χώρα οπότε αυτό δείχνει πόσο μεγάλη είναι η επιτυχία του κόουτς Καλούδη.

Η γνώση είναι δύναμη και τα στελέχη του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ φροντίζουν να εξελίσσονται και να λαμβάνουν διαρκώς τα απαιτούμενα εφόδια προκειμένου να γίνονται καλύτεροι, τόσο για το καλό το δικό τους όσο και για τον Ιστορικό Σύλλογο που υπηρετούν.

Το FEEC προσφέρει σε προπονητές από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, την ευκαιρία να μάθουν από μερικούς από τους καλύτερους στον κλάδο.

Το πιστοποιητικό επικεντρώνεται στους τομείς που είναι σημαντικοί για τον εντοπισμό και την ανάπτυξη νέων ταλέντων, ενώ προσφέρει την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλους προπονητές και να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα που θα αυξήσει τις γνώσεις τους στο μπάσκετ και θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά.

Με μέντορα τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, νικητή προπονητή πολλών Ευρωπαϊκών και Παγκοσμίων πρωταθλημάτων, το FECC είναι «χτισμένο» γύρω από σεμινάρια που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων της FIBA.

Οι προπονητές έχουν την ευκαιρία να περάσουν χρόνο στο γήπεδο παρακολουθώντας αγώνες ενώ επίσης συμμετέχουν σε ομάδες συζήτησης και παρακολουθούν πρακτικά μαθήματα, όλα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Ομάδας Έργου FECC που περιλαμβάνει για παράδειγμα τους Svetislav Pesic, Pablo Laso, Andrea Trinchieri, Pedro Martinez, Gordon Herbert και Marina Maljkovic.

Καθώς και άλλους εξωτερικούς ειδικούς στους τομείς της δύναμης και της προετοιμασίας, της θρέψης, της διαιτησίας, το αντι-ντόπινγκ, της πρόληψης τραυματισμών, της ψυχολογία, της παιδαγωγικής και της διδακτικής.

Για να λάβει το FIBA Europe Coaching Certificate, κάθε συμμετέχων πρέπει να παρακολουθήσει πλήρως και τα τρία ετήσια clinics.

Εάν η παρουσία σε ένα ετήσιο δεν είναι δυνατή, η Εξεταστική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει στον συμμετέχοντα την άδεια να συνεχίσει το FECC στο ίδιο στάδιο με την επόμενη ομάδα.

Για να κατακτήσουν το FECC, οι συμμετέχοντες πρέπει να περάσουν διαφορετικές εξετάσεις σε κάθε στάδιο του προγράμματος.

Σε περίοδο δύο ετών, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν επίσης εργασίες για το σπίτι και εργασίες σε χαρτί που πρέπει να ολοκληρωθούν στον δικό τους χρόνο.

Συγχαρητήρια κόουτς!”