Διάρρηξη στα γραφεία της ΕΣΚΑΝΑ

Με αφορμή τη διάρρηξη των γραφείων της ΕΣΚΑΝΑ, η τελευταία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μέσα σε διάστημα 20 ημερών η ΕΣΚΑΝΑ δέχθηκε διπλό θρασύτατο πλήγμα με διαδοχικές κλοπές. Άγνωστοι διέρρηξαν τα γραφεία της Ένωσης στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα σε πολύ δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Την πρώτη φορά στις 2 Μαΐου  αφού απέτυχαν να διαρρήξουν την πόρτα προκαλώντας  σοβαρές φθορές, έκαναν κομάτια το τζάμι της εισόδου και αφού εισήλθαν εντός , έψαξαν προφανώς για χρήματα και έφυγαν άπρακτοι μόνο με υλικό (φόρμες, εμφανίσεις και μπάλες).

Την  δεύτερη στις  20 Μαΐου διέρρηξαν με λοστό την πόρτα εισόδου και αφαίρεσαν όλους τους υπολογιστές, οθόνες και άλλα μικροαντικείμενα που βρήκαν και έφυγαν σαν κύριοι χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς. Άφησαν όμως  κάποια πειστήρια και ήδη η Σήμανση και η Ασφάλεια Πειραιά τα μελετά και ίσως έχουμε σύντομα νεότερα.

Σημειωτέον παραβιάστηκαν και τα παρακείμενα γραφεία της τοπικής επιτροπής ΣΕΓΑΣ με μικρότερης εμβέλειας κλοπές.  Περιστατικό με ανάλογο αποτέλεσμα (κλοπή υπολογιστών)  είχε γίνει και πάλι  προ τριετίας στην ΕΣΚΑΝΑ  . Η διοίκηση του ΣΕΦ ούτε τότε , ούτε και τώρα ασχολήθηκε με τις κλοπές και δεν υπάρχει η παραμικρή αντίδραση από κάποιο αρμόδιο, κάτι που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά . Η φύλαξη του σταδίου παραμένει  ουσιαστικά και προκλητικά ανύπαρκτη. Μήπως η ΓΓΑ πρέπει επιτέλους να δώσει λύση σε αυτή την μάστιγα;».