Διαιτητικό σκάνδαλο στο Ευρωμπάσκετ!!!

Την αποβολή του Μαυροβούνιου διαιτητή Ζόραν Σουτούλοβιτς απ’ το Ευρωμπάσκεε της Λιθουανίας αποφάσισε η FIBA, διότι όπως έγινε γνωστό προσπάθησε να επηρεάσει τους διαιτητές του αγώνα της χώρας του με την Ελλάδα στο Αλίτους! Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η FIBA έχει στην κατοχή της και μηνύματα απ’ το κινητό του προς τους διαιτητές του συγκεκριμένου ματς (Λοτερμόσερ από την Γερμανία, ο Γιόβσιτς από τη Σερβία και ο Ρόκα από την Πορτογαλία), στα οποία αναφέρει ότι “το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας”…

Κάποιος απ’ τους τρεις ρέφερι, προχώρησε στις αποκαλύψεις και πλέον ο Μαυροβούνιος διαιτητής βρίσκεται εκτός διοργάνωσης. Ο ίδιος, πάντως, προσπάθησε όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να εμπλέξει και την ελληνική πλευρά στο όλο σκάνδαλο, υποστηρίζοντας ότι και παράγοντας της ελληνικής ομοσπονδίας έχει κάνει το ίδιο κατ’ επανάληψη, επιδιώκοντας να “πλησιάσει” και να επηρεάσει διαιτητές!!!
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει διαρροή για επιβολή προστίμου ύψους 15000 ευρώ στην ΕΟΚ από τη FIBA, δίχως όμως κάτι τέτοιο να έχει επιβεβαιωθεί (ή διαψευστεί) απ’ την ελληνική πλευρά.

Βέβαια υπάρχει κι άλλο ένα σενάριο για τον λόγο της αποβολής του Σουτούλοβιτς κι αναφέρει ότι αυτή έγινε για τον τρόπο με τον οποίο ο Μαυροβούνιος σφύριξε στο ματς της Πολωνίας με την Τουρκία, που βρήκε νικητές τους Πολωνούς έπειτα απ’ δύο δικά του σφυρίγματα στο τέλος της τρίτης περιόδου, τα οποία είχαν προκαλέσει την οργή των Τούρκων… Υπάρχει μάλιστα και το σχετικό video των συγκεκριμένων σφυριγμάτων.