«Διακριτικό “χειρουργείο” στα Διαβατά…»

Το “τρίτο ημίχρονο” του ντέρμπι του δεύτερου βόρειου ομίλου της Γ’ Εθνικής, μεταξύ του Ιωνικού Ιωνίας και του Ορφέα έγινε μία μέρα αργότερα, με την ομάδα του Νέου Σκοπού να διαμαρτύρεται τόσο για τη διαιτησία, όσο και για τη φιλοξενία στο γήπεδο. Ο Ορφέας χρησιμοποιεί εκφράσεις όπως «διακριτικό “χειρουργείο”» και καταφέρεται κατά της διαιτησίας του Ταρενίδη, αναφέροντας πως «ξέφυγε πολύ από τα ανθρώπινα λάθη».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ορφέα Νέου Σκοπού:

«Ο Ορφέας Νέου Σκοπού στα 20 χρόνια ύπαρξης του , αγωνίζεται μέσα στα παρκέ με σκοπό να προάγει το άθλημα και να προσελκύσει μικρούς φίλους στο αγαπημένο μας σπορ .

Κάθε εντός έδρας παιχνίδι είναι για μας μία γιορτή με το γήπεδο να κατακλύζεται από οικογένειες με μικρά παιδιά , με διαγωνισμούς και δώρα στο ημίχρονο , μια πραγματική γιορτή .

Ουδέποτε και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό , δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο .

Σε αρκετές περιπτώσεις έχουν γίνει διαιτητικά λάθη εις βάρος μας , θεωρώντας όμως πως τα λάθη είναι ανθρώπινα δεν έχουμε αναφερθεί ποτέ στη διαιτησία και αυτό δεν αποτελεί αδυναμία αλλά ¨παιδεία ¨ .

Η χθεσινή διαιτησία του κ. Ταρενίδη όμως ξέφυγε πολύ από τα ανθρώπινα λάθη και σίγουρα η παραδοχή στο τέλος ότι ίσως να ξέφυγαν κάποιες φάσεις εις βάρος του Ορφέα δεν δίνει άφεση αμαρτιών στο διακριτικό ¨χειρουργείο ¨ που έλαβε χώρα στα Διαβατά .

Από τις αρχές της εβδομάδας στείλαμε έγγραφο στην ομοσπονδία για να προσεχθεί το ματς λόγω της ιδιαιτερότητας του καθώς αγωνίζονταν οι δύο πρωτοπόροι και το όνομα του κ. Παπαδόπουλου μας έφερε μία κάποια ανακούφιση .

Στον οποίο κ. Παπαδόπουλο αξίζουν συγχαρητήρια όχι μόνο γιατί δεν επηρεάστηκε από το ¨εχθρικό¨ ( και λίγα λέμε ) κλίμα και είχε μία άψογη διαιτησία , αλλά και γιατί δεν δίστασε να διακόψει το παιχνίδι όταν ¨ξέφευγε¨ η κατάσταση , την ώρα που κάποιοι γυρνούσαν αλλού το βλέμμα τους για να μην δουν τους φιλάθλους που μπαινόβγαιναν στο τερέν .

Δυστυχώς όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο κ. Ταρενίδη . Η υπόθεση στο έργο φάνηκε από την αρχή όταν στο 4ο μόλις λεπτό ο Ορφέας χρεώθηκε με έξι φάουλ , από δύο στους βασικότατους παίκτες μας , Καδή , Γεωργατζά , Χατζηπέτρου .

Συνεχίστηκε όταν στο 2ο και 3ο δεκάλεπτο ο Ιωνικός έπαιρνε με χαρακτηριστική ευκολία τα φάουλ και οδηγούνταν στις βολές , ειδικά δε με το που έμπαιναν στο παρκέ οι Γεωργατζάς , Χατζηπέτρου δεν προλάβαιναν να παίξουν άμυνα ( στο 22′ και 26′ αντίστοιχα είχαν 4 φάουλ ), ενώ την ίδια στιγμή στη ρακέτα του αντιπάλου ¨έπεφταν κορμιά ¨ .

Και οι τίτλοι τέλους μπήκαν 3:18 πριν τη λήξη του αγώνα και με το σκoρ 59 – 58 ,όπου ¨έσβησαν τα φώτα ¨ . Όλες οι επιθέσεις του Ορφέα ήταν ή βήματα ή επιθετικά και όλες του Ιωνικού ( όταν αστοχούσε ) φάουλ , με αποτέλεσμα το σερί 13 – 0 που έκρινε τον αγώνα . ( το dvd υπάρχει για όποιον ενδιαφέρεται ) .

Δεν ζητούμε την εύνοια κανενός , απαιτούμε όμως το σεβασμό όλων . Το άθλημα παίζεται 5 εναντίον 5 , έχουμε χάσει και άλλα παιχνίδια και όποιος μας κερδίζει τον χειροκροτούμε . Αφήστε μας όμως να παίξουμε και να το χαρούμε . Είμαστε ένα υγιέστατο σωματείο ,σε καιρούς πολύ δύσκολους , με οργάνωση που θα ζήλευαν πολλοί , για ένα άθλημα που υπεραγαπάμε . Μην μας κάνετε να το μισήσουμε».