Διαμαντάκος: “Απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά”

diamantakosΠίστη στους παίκτες της ομάδας και έτοιμος να κοιτάξει το επόμενο παιχνίδι δήλωσε μετά την ήττα από τον Ηρακλή, ο προπονητής του Αρκαδικού, Γιάννης Διαμαντάκος

 «Θα ήθελα πρωτίστως να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Πραγματικά έδωσαν ένα πολύ μεγάλο αγώνα και έκαναν αυτό το come back. Δεν ήμασταν απαραίτητα κακοί στο πρώτο ημίχρονο. Ο Ηρακλής και λόγω εμπειρία στο σετ παιχνίδι ήταν καλύτερος, διαχειρίστηκε τις φάσεις και αυτό το έκανε και στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου όπου έχτισε και μία διαφορά.

Εκεί αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε σχήμα και να παίξουμε με ένα κάπως πιο ανορθόδοξο σχήμα με τον Τσακαλέρη στο 5 για να πιέσουμε περισσότερο και για να είμαστε πιο γρήγοροι καθώς αναγκαστικά έπρεπε να καλύψουμε την διαφορά. Τα καταφέραμε όμως στο τέλος δεν είχαμε την απαραίτητη προσοχή αφού βγάζαμε τις άμυνες αλλά χάναμε κάποια πολύτιμα ριμπάουντ, ήμασταν και άστοχοι συγκριτικά με το υπόλοιπο παιχνίδι στις βολές. Ως ένα βαθμό μπορούμε εδώ να το αποδώσουμε και στην κόπωση και δυστυχώς ήρθε η ήττα.  

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να παραβλέψουμε την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Δεν είναι μόνο το come back το σημερινό. Θα ήθελα να το πω ξανά χωρίς να αποτελεί δικαιολογία αλλά επειδή θέλω να τονίσω την προσπάθεια που κάνουν οι αθλητές μας. Είμαστε μία ομάδα που δεν έχει κάνει προετοιμασία, είμαστε μία ομάδα που αναγκαστήκαμε να φτιαχτούμε σε δέκα ημέρες και είναι φυσιολογικό να υπάρχει χαμένο έδαφος το οποίο είναι δύσκολο να καλύψουμε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα να έρθουν και τα νικηφόρα αποτελέσματα και να παίξουμε και καλύτερο μπάσκετ».

Από την πλευρά του ο Ευθύμης Τσακαλέρης δήλωσε: «Καταρχήν να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ηρακλή για την νίκη. Έχει μια πολύ καλή ομάδα κάτι που ξέραμε από την αρχή. Έχει πολλούς έμπειρους παίκτες και έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε κάποια κομμάτια στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε δουλέψει και θεωρώ πως τα καταφέραμε σε έναν βαθμό και σε έναν άλλον δεν τα καταφέραμε. Ξεκινήσαμε νωθρά το δεύτερο ημίχρονο. Πήραν μια μεγάλη διαφορά και εμείς καταφέραμε να αλλάξουμε τον ρυθμό μας με κάποια καλάθια στο transition και καταφέραμε μαζί με τον κόσμο μας να γυρίσουμε το παιχνίδι όμως στα κρίσιμα σημεία δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και δίκαια ο Ηρακλής πήρε τον αγώνα».

Για το αν υπήρξαν κάποια σημεία και λεπτομέρειες  που κρίθηκε το παιχνίδι στο τέλος:«Όλα τα παιδιά δώσαμε το εκατό τις εκατό μέσα στο γήπεδο.  Χάσαμε κάποια σημαντικά ριμπάουντ  σε κάποια άστοχα σουτ που έκανε ο Ηρακλής δεχθήκαμε και δύο κρίσιμα τρίποντα και έτσι δεν μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σε εκείνο το σημείο».