Διαμαντάκος: «Να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση»

Ο Α.Ο. Αγρινίου αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στην Πάτρα για την 8η αγωνιστική της Α2 και ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιάννης Διαμαντάκος, μίλησε για τη δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση της ομάδας του.

Του Δημήτρη Κουντούρη

«Σε έναν εκτός έδρας αγώνα υπάρχουν αυξημένες δυσκολίες και πολύ περισσότερο όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με την ιστορία του Απόλλωνα Πατρών. Σίγουρα είμαστε επηρεασμένοι από τα δύο τελευταία παιχνίδια και τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκαν, οπότε το πρώτο κομμάτι είναι καθαρά ψυχολογικό…

Εμείς πρωτίστως πρέπει να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και, σε επίπεδο τακτικής, κομμάτια όπως η αμυντική μας λειτουργία, που ήταν το μεγάλο μας όπλο, στο τελευταίο παιχνίδι ουσιαστικά δεν υπήρχε. Πρέπει να προσπαθήσουμε, όχι μόνο να σταθούμε επάξια, αλλά και να δούμε τι καλύτερο θα μπορέσουμε να πάρουμε».

Σχετικά με το αν βασίστηκε στα δύο φιλικά του καλοκαιριού κόντρα στους Πατρινούς, δεδομένου του σύντομου χρόνου προετοιμασίας, ο Έλληνας τεχνικός ανέφερε: «Όχι, τα φιλικά είναι πάρα πολύ μακριά. Είχαμε τη δυνατότητα θεωρητικής προετοιμασίας, οι προπονήσεις είναι λίγες. Έχουν αλλάξει πάρα πολλά από τότε. Παρά το άσχημο ξεκίνημα την Τετάρτη, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα στα άλλα τρία δεκάλεπτα, υπήρχε μια αντίδραση. Δεν αρκεί, αλλά είναι ενθαρρυντικό, για το πως αντιδρούν και καταλαβαίνουν τα παιδιά τις απαιτήσεις της κατηγορίας και του επιπέδου».

Τέλος, σχολίασε το γεγονός ότι παρά τις τρεις συνεχόμενες ήττες, η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας: «Οι στόχοι του καλοκαιριού ήταν διαφορετικοί. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι έχουν έρθει ήττες, σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, αλλά πρέπει να καταλάβουμε το που βρισκόμαστε, να είμαστε προσγειωμένοι, κάτι που είχα πει κι όταν κάναμε το σερί των τεσσάρων νικών.
Μιλάμε για ένα επίπεδο στο οποίο όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο το τι θα κάνεις κάθε Σάββατο, αλλά να έχεις συνέχεια και στο τέλος της σεζόν το πρόσημο να είναι θετικό. Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς τέλη Νοεμβρίου να είμαστε τρίτοι…».