Διαμαντάκος: «Το ζητούμενο τώρα είναι η συνέχεια»

diamantakosΟ Αρκαδικός σημείωσε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στους Μαχητές σ΄ενα παιχνίδι το οποίο όπως χαρακτήρισε και σε δηλώσεις του ο Γιάννης Διαμαντάκος, ήταν κομβικής σημασίας.

‘’Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά. Είχαμε μία πολύ δύσκολη εβδομάδα και καταφέραμε να κάνουμε την πρώτη μας νίκη. Παράλληλα να ευχηθώ καλή συνέχεια στην ομάδα των Πεύκων. Ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για εμάς για πολλούς και διάφορους λόγους και όχι μόνο από βαθμολογικής απόψεως. Καταφέραμε και ανταποκριθήκαμε. Το ζητούμενο τώρα είναι η συνέχεια. Είμαστε σε επιθυμητά στάνταρ απόδοσης ωστόσο το ζητούμενο παραμένει η συνέχεια.  Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε διάρκεια και άμεσα να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα αλλά και μακροπρόθεσμα’’.

Για την αυτοπεποίθηση και το πάθος των παιχτών σε άμυνα και επίθεση: ”Δεν θέλω να σταθώ στην κλισέ άποψη που έχω διατυπώσει και άλλες φορές ότι ξεκινήσαμε αργά και δεν είχαμε την απαραίτητη χημεία την οποία βρίσκουμε σιγά-σιγά. Θα ήθελα να σημειώσω ότι ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο επειδή μας είχε καταβάλει το άγχος είχαμε πολύ άσχημο ποσοστό στις βολές και στα τρίποντα. Σιγά-σιγά όμως μέσα από την άμυνα, από την ομαδική προσπάθεια και το πάθος που είχαμε καταφέραμε στο τρίτο δεκάλεπτο να χτίσουμε μια διαφορά και από κει και πέρα ήρθε και η αυτοπεποίθηση. Επαναλαμβάνω το ζητούμενο είναι η συνέχεια και αυτό μέσα από την δουλειά μπορεί να έρθει γιατί δεν υπάρχουν άλλα μυστικά’’.

Για το χρονικό όριο το οποίο προβλέπεται για να έρθει η ανάλογη χημεία στην ομάδα: ‘’Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους και όχι με μηχανές. Προφανώς και ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Όπως έχω ξαναπεί όλες οι ομάδες ξεκινούν προετοιμασία δέκα εβδομάδες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, εμείς για τους λόγους που όλοι ξέρουμε αναγκαστήκαμε την τελευταία στιγμή να φτιάξουμε την ομάδα. Επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε 10-12 εβδομάδες οι προπονήσεις έχουν και μεγαλύτερη συχνότητα και μεγαλύτερη ένταση γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος. Από κει και πέρα ο αριθμός των λαθών μέσα στο παιχνίδι με εξαιρέσει τον αγώνα στην Λάρισα με αφορμή την προετοιμασία που έχουμε κάνει είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικός.  Η εμπειρία είναι συνάρτηση της έντασης παρά του χρόνου και εμείς βγάζουμε προπονήσεις με αρκετή ένταση στην προετοιμασία μας. Πλέον είναι θέμα χημείας και αγωνιστικής συνοχής’’.