Διευκρινήσεις για την διεξαγωγή των εκλογών ζήτησε ο Βαγγέλης Λιόλιος

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών ζήτησε με επιστολή του ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος.

Αναλυτικά σε αυτή αναφέρει:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

ενόψει της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών την 30η Μαΐου 2021, δέον όπως συμφωνηθούν από κοινού ζητήματα που άπτονται επί της διαδικασίας των Αρχαιρεσιών. Ειδικότερα, θα πρέπει να διευκρινιστούν για την ομαλή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών τα κάτωθι:

1) Διαπιστεύσεις

Επί των διαπιστεύσεων:

Α) Θα πρέπει εκ των προτέρων να καθοριστεί η δυνατότητα στους υποψηφίους προέδρους, υποψηφίους συμβούλους του ΔΣ, υποψηφίους της Εξελεγκτικής Επιτροπής να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες, ακόμα και αν δεν είναι ορισμένοι εκπρόσωποι κάποιου σωματείου.

Β) Επίσης, θα πρέπει να δοθεί διαπίστευση σε εκλογικούς αντιπροσώπους των προέδρων και των υποψηφίων συμβούλων, αλλά και από κοινού να καθοριστεί ο αριθμός των εκλογικών αντιπροσώπων. Από την πλευρά μας, ο προτεινόμενος αριθμός για κάθε παράταξη είναι 5.

Γ) Σε συνέχεια των ανωτέρω είναι απαραίτητη η διαπίστευση εκπροσώπους των ΜΜΕ που θα παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες, εξαιτίας και του μεγάλου ενδιαφέροντος.

Δ) Εξάλλου, πρέπει να καθοριστεί εκ των προτέρων και ο αριθμός των υπαλλήλων της Ομοσπονδίας που θα έχουν διαπίστευση και θα συμμετέχουν επιβοηθητικά στη διαδικασία.

2) Ψηφοδέλτια – Σταυροδοσία

Επί των ψηφοδελτίων:

Θα πρέπει να καθοριστεί διαφορετικό χρώμα ψηφοδελτίων, το οποίο θα διαχωρίζει την εκλογή προέδρου-συμβούλων-μελών εξελεγκτικής επιτροπής και τακτικού-αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΟΚ στην ΕΟΕ. Ενδεχομένως, θα είναι σημαντικό να καθοριστεί εκ των προτέρων και η διάσταση εκάστου ψηφοδελτίου.

Επίσης, στο ψηφοδέλτιο είναι απαραίτητο να καθοριστεί και η σταυροδοσία, προκειμένου να αποφευχθούν ενστάσεις κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης.

3) Χωροταξικά (Είσοδοι γηπέδου – κάλπες)

Προς αποφυγή συγχρωτισμού, θα πρέπει να δοθούν γραπτές οδηγίες για την είσοδο των εκπροσώπων των σωματείων στον χώρο και ενδεχομένως του πρωτοκόλλου που θα τηρηθεί. Επίσης, πρέπει να καθοριστεί και ο αριθμός των κάλπεων, σε συνεργασία με τον δικαστικό αντιπρόσωπο που έχει οριστεί, προκειμένου να διευκολυνθούν τα σωματεία από την επαρχία να ψηφίσουν και να επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους.

Παράλληλα, θα πρέπει να είναι ενήμεροι οι εκπρόσωποι των σωματείων για τη δυνατότητα εισόδου και εξόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι θα πρέπει η προσωρινή διοίκηση να συζητήσει επί των ανωτέρω θεμάτων, άλλως την Παρασκευή 21 Μαϊου 2021 και ώρα 13:00 στα γραφεία της Ομοσπονδίας μέλη των παρατάξεων του κ. Λιόλιου, κ.Παπανικολάου και κ. Φασούλα να συναντηθούν για μία κοινή ενιαία γραμμή, προκειμένου να διεξαχθούν ομαλώς η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες, χωρίς αντεγκλήσεις και διαφωνίες. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για την πρόθεση σας επί των ανωτέρω.

Αθήνα 20 Μαϊου 2021

Με εκτίμηση,

Ευάγγελος Λιόλιος

Πρόεδρος του σωματείου «ΑΣΠ Προμηθέας»

Υποψήφιος Πρόεδρος για την

Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης»