Δικταπανίδης: «Με ποιοτικό μπάσκετ»

Πριν προλάβει να μάθει τη κατηγορία αναγκάζεται να την εγκαταλείψει. Η Δόξα Πεύκων στην πρώτη της χρονιά στην Γ’ εθνική πήρε την άνοδο στη Β’ πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία στο 2ο όμιλο του Βορρά. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Δικταπανίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την άνοδο στη Β’ εθνική, ενώ αναφέρθηκε και στο Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικά:

Για την άνοδο της Δόξας Πεύκων στη Β’ εθνική:

«Εμείς βλέπαμε ένα ματς κάθε φορά. Αρχικά είχαμε στόχο την τετράδα γιατί σκεφτήκαμε ότι αν βλέπουμε εκεί δεν θα έχουμε πρόβλημα παραμονής στην κατηγορία. Σε όλο αυτή τη περίοδο τα παιδιά δούλευαν πολύ σκληρά, ήταν πειθαρχημένοι και βελτιώνονταν με αλματώδης ρυθμούς. Δεν ήταν εύκολο να δέσει μία τόσο καινούρια ομάδα, όμως έγινε. Σε όλα αυτά σημαντική ήταν η συμβολή της διοίκησης που μας παρείχε ηρεμία. Δεν υποσχεθήκανε πολλά στα παιδιά αλλά ότι είπανε το τηρήσανε. Αγωνιστικά νομίζω ότι όλη τη σεζόν παίξαμε το ποιοτικότερο μπάσκετ στον όμιλο μας κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι είχαμε την καλύτερη άμυνα και επίθεση της κατηγορίας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και κακές ημέρες. Είχαμε μία καμπή όταν λόγω διακοπών παίζαμε ένα παιχνίδι ανά 15 ημέρες κάτι που μας ντεφορμάρισε και δυσκολευτήκαμε να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο. Γενικά θεωρώ ότι δίκαια ανεβήκαμε γιατί παίξαμε πολύ ποιοτικό μπάσκετ. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές αυτής της ομάδας. Είμαι περήφανος για όλους τους παίκτες μου αλλά και για τους παίκτες των Μαχητών που μας βοήθησαν».

Για τους στόχους που θέτει πλέον:

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας δύσκολης οικονομικής συγκυρίας κι αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά που θα έρθουν να έχουν όρεξη για μπάσκετ. Αν μπορέσουμε θέλουμε να ασχοληθούμε και με νέα παιδιά. Αυτή τη στιγμή για τη Β’ εθνική υπάρχει ένας κορμός τον οποίο αν μπορέσουμε να τον βελτιώσουμε θα είναι ευχής έργον. Σίγουρα τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα, όμως ο χρόνος θα δείξει. Θέλουμε βοήθεια από το δήμο και από τους πολίτες των Πεύκων που πρέπει να συσπειρωθούν και να βοηθήσουν».

Για το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής:

«Στην αρχή φαινόταν ότι 5-6 ομάδες ήταν τα φαβορί για το πρωτάθλημα, όμως τελικά δεν ήταν πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Εμείς δεν ήμασταν φαβορί, όμως ανεβήκαμε. Υπήρξαν πολλές αναπάντεχες ήττες για τα φαβορί δείχνοντας πόσο ανταγωνιστική ήταν η κατηγορία. Δεν υπήρξαν εύκολα παιχνίδια και γι’ αυτό υπήρχαν εκπλήξεις».

Για το Διεθνές Σεμινάριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη:

«Στα Σεμινάρια ο Σύνδεσμος φροντίζει να φέρνει αξιόλογα ονόματα. Είναι πολύ καλό για εμάς να ακούμε αυτούς τους προπονητές που έχουν γνώμη και άποψη. Πάντα κάτι σου μένει που μπορεί να σου αλλάξει την προπονητή σκέψη ή να σου ξεδιαλύνει κάτι που είχες μπερδεμένο. Αυτά τα Σεμινάρια είναι δώρο Θεού για εμάς σε αυτές τις δύσκολες εποχές».