Κάθε ντέρμπι είναι σημαντικό όταν κάνεις πρωταθλητισμό και κάθε νίκη διπλή όταν έρχεται απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους. Η Χαλκηδόνα δείχνει να έχει βρει το…κουμπί της κατά τ’ άλλα πολύ μαχητικής Ελευθερούπολης και αυτό δεν άλλαξε ούτε και στο τελευταίο μεταξύ τους παιχνίδι.

Οι παίκτες του Δημήτρη Γεροφώτη βρήκαν αρκετή αντίσταση από τον αντίπαλο τους αλλά είχαν επίσης και τον τρόπο για την κάμψουνε και να φύγουν με το ροζ φύλλο τις επισκευές τους. Για την επιτυχία αυτή με την οποία έκλεισαν τις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους για τον πρώτο γύρο μίλησαν οι πρωταγωνιστές με πρώτο τον προπονητή Δημήτρη Γεροφώτη: «Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά για την απόδοση τους στο παιχνίδι αυτό και την όρεξη που δείξανε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τώρα παίζουμε με το Ασβεστοχώρι έναν αντίπαλο δύσκολο και δεν μας ξεγελάει σε καμία περίπτωση το ότι βρίσκεται σε χαμηλή βαθμολογική θέση. Θέλουμε πολύ τη νίκη ώστε να μπορέσουμε να κλείσουμε με ένα σερί τον πρώτο γύρο».

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Σάββας Συντρίδης ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό αμυντικά παιχνίδι κόντρα στην Ελευθερούπολη: «Συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες μου για τη διάθεση τους και την αγωνιστικότητα που δείξανε. Πάντως δεν σημαίνει τίποτα ιδιαίτερο η νίκη αυτή. Άλλωστε ακόμα δεν έχει τελειώσει ούτε ο πρώτος γύρος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους».

Τέλος, ο μάνατζερ της Χαλκηδόνας, Κορνήλιος Τσαλώνης αναφέρθηκε σε έναν άλλον τομέα της αναμέτρησης, εξίσου σημαντικός: «θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ελευθερούπολης για τη πολύ καλή τους φιλοξενία. Υποσχόμαστε ότι θα ανταποδώσουμε στον δεύτερο γύρο και της ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Όλα τα καλά όμως δεν έχουμε και τον ανάλογο χρόνο να τα απολαύσουμε… Έτσι η νίκη αυτή μένει πίσω και η Χαλκηδόνα αρχίζει τη προετοιμασία για τον αγώνα με το Ασβεστοχώρι αν και τις πρώτες δύο μέρες θα χρειαστεί να την κάνει χωρίς τον Μάκη Παπαδόπουλο, ο οποίος κάνει φυσιοθεραπεία στο πόδι λόγω ενός ελαφρού πρηξίματος.