Σε Αίγιο και Νέα Σμύρνη στρέφεται το ενδιαφέρον αυτήν την αγωνιστική (13η) οπου ο Κεραυνός με φόρα από τις επτά σερί νίκες του υποδέχεται τον Ιωνικό Ν.Φ. Στην Νέα Σμύρνη, ο Μίλων παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά για να διατηρηθεί σε τροχία ανόδου.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΠΑΤΡΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ  (Ταραμπούρα, 17:00)

Αμφίβολος για το αυριανό καθοριστικό-ματς τελικό είναι ο Βασίλης Λυμπέρης ο οποίος ταλαιπωρείται από την θλάση στον δικέφαλο. Αντίθετα, τα ευχάριστα για τον προπονητή Βασίλη Αναστασόπουλο είναι ότι ο Βασίλης Μούτσιος πήρε μετάθεση για την Αθήνα από την Καρδίτσα όπου υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία και έτσι θα τεθεί στην διάθεση του προπονητή του. Σε δηλώσεις του στο «www.infobasket.gr» ο κόουτς των Πατρινών τόνισε: «Η νίκη είναι μονόδρομος. Αν η αναμέτρηση με τον Πολύβιο ήταν το προτελευταίο μας χαρτί για την παραμονή στην κατηγορία αυτό είναι το τελευταίο μας. Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιονίκη μας δίνει ένα ψυχολογικό αβαντάζ για την συνέχεια και μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Με τον Κώστα Οικονομάκη να συνεχίζει στον πάγκο του Ολυμπιονίκη μέχρι το τέλος της σεζόν, οι φιλοξενούμενοι παίζουν ένα ακόμη ματς ζωής ή θανάτου για την παραμονή τους στην κατηγορία. Οι διοικούντες τον σωματείο τα βρήκαν με τον έμπειρο προπονητή και έτσι ο πρώην τεχνικός της ΑΕΚ θα παραμείνει στην ομάδα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έχουν στα υπέρ τους το ότι οι γηπεδούχοι έχουν κακή ψυχολογία μετά και την τελευταία ήττα από τον Πολύβιο στην Μεγαλούπολη.

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΙΓΙΟΥ – ΙΩΝΙΚΟΣ Ν.Φ. (Αιγίου, 17:00)

Τον παράγοντα έδρα θα εκμεταλλευτεί ο Κεραυνός Αιγίου ούτως ώστε να φτάσει στην όγδοη σερί νίκη του. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και παίκτες περιμένουν την στήριξη του κόσμου, ώστε να πάρουν ένα ακόμη ροζ φύλλο αγώνα που θα τους βάλει στο κόλπο της ανόδου. Ο Θανάσης Λιόνας δήλωσε στο «www.infobasket.gr» για τον αυριανό αγώνα: «Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή απέναντι στον Ιωνικό, όμως έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Ξέρουμε ότι έχουμε μια δύσκολη αποστολή απέναντι στον Ιωνικό, όμως έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου και πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Ελπίζω να ‘χουμε την στήριξη του κόσμου, γιατί για μας αυτό το ματς είναι κίνητρο. Σε περίπτωση νίκης μας δίνει ένα βήμα παραπάνω να σκεφτόμαστε και την άνοδο. Δεν έχουμε άγχος. Για άλλο στόχο ξεκινήσαμε άλλωστε στην αρχή, αλλά εδώ που έχουμε φτάσει θα πάρουμε ότι μας αναλογεί».

Οι φιλοξενούμενοι του Σπύρου Σταθούλη από την άλλη θέλουν και αυτοί να συνεχίσουν το θετικό σερί των τεσσάρων σερί νικών που έχουν από την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Σε δηλώσεις του ο κόουτς των φιλοξενούμενων υποστήριξε: «Έχουμε αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δυο ισόβαθμες ομάδες και αυτό τα λέει όλα. Παίζουμε σε μια δύσκολη έδρα όπου ο Κεραυνός έχει κερδίσει όλες τις ομάδες πλην του Εσπέρου που έχασε στην παράταση».

ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜ. (Λουτρακίου, 17:00)

Με τις γνωστές απουσίες των Άγγελου Γλυκοφρείδη (κήλη στην μέση) και Νίκου Κοντόπουλου (φλεγμονή στο ισχιακό νεύρο) θα αγωνιστεί αύριο κόντρα στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, ο Ποσειδών. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών, η ομάδα του Δημήτρη Μανωλιτσάκη θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την έδρα της ώστε να κάνει το κάτι παραπάνω στον αγώνα. Ο φιλοξενούμενος Κρόνος κατεβαίνει χωρίς τον Παντελή Σκουλούδη που στην χθεσινή προπόνηση υπέστη διάστρεμμα. Αντίθετα, ο Χάρης Λίτσιος, που έκανε μια μικροεπέμβαση στο χέρι του θα τεθεί στην διάθεση του Αλέξανδρου Παρασκευόπουλου. Ταυτόχρονα, ο κόουτς των φιλοξενούμενων δήλωσε στο «www.infobasket.gr»: «Ο Ποσειδών είναι πολύ καλή ομάδα, τους σεβόμαστε και τους εκτιμάμε πάρα πολύ. Είναι μια ομάδα που παλεύει να σωθεί το κίνητρο της είναι πολύ υψηλό τα στοιχειά της είναι πολύ καλά και θεωρώ ότι θα σωθεί. Για εμάς είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που δίνουμε.

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΑ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Περιβόλας, 17:00)

Ευχέλαιο και γρήγορα πρέπει να κάνουν στο Χολαργό, καθώς και ο Αντώνιου, μετά τους Κώστα Δέδε (διάστρεμμα), Παναγιώτη Βοϊδήλο (χονδροπάθεια), και Ηλία Πουλή (χιαστούς), αντιμετωπίζει πρόβλημα. Συγκεκριμένα, ο νεαρός παίκτης αντιμετωπίζει ένα μυϊκό πρόβλημα στην πλάτη του και μέχρι στιγμής μαζί με τον Δέδε έχουν κάνει μόνο σουτ. Ο Σάββας Συμεωνίδης θα τους συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με την Απολλωνιάδα Πατρών.

ΜΙΛΩΝ – ΈΣΠΕΡΟΣ ΑΟΠΑ  (Μίλωνα, 17:00)

Το τελευταίο του χαρτί για τον στόχο της ανόδου παίζει ο Μίλων κόντρα στον πρωτοπόρο Έσπερο Πατρών, όπου ο Τάκης Πανούλιας αναμένεται να έχει όλους τους παίκτες στην διάθεσή του. Ωστόσο, όπως δηλώνει ο κόουτς της ομάδας της Νέας Σμύρνης στο «www.infobasket.gr»: «Φυσικά είναι το τελευταίο μας χαρτί αλλά ακόμα και αν κερδίσουμε πρέπει να νικήσουμε και στα Γιάννενα την επόμενη αγωνιστική. Μετά υπάρχει μια σειρά εύκολων αγώνων στον βαθμό που το κάνουν εύκολο, μέχρι να φτάσουμε στα ματς με Ιωνικό και Κρόνο Αγίου Δημητρίου. Πιστεύω ότι θα ‘μαστε καλοί αύριο θα ‘χουμε καλή εικόνα και αυτό γιατί έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα». Οι Πατρινοί από την πλευρά τους θα έχουν στην διάθεσή τους τον Φώτη Αγγελόπουλο, που ξεπέρασε το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε.

ΚΡΟΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ (ΕΑΝΚ Ιωαννίνων, 12:00)

Την επιστροφή του στις νίκες θα επιδιώξει ο Κρόνος Ιωαννίνων, ο οποίος με την δύναμη της έδρας του θα προσπαθήσει να φτάσει στην κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα. Ο Πολύβιος από την άλλη δίνει το δεύτερο καθοριστικό ματς στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή του στην κατηγορία. Ο Αντώνης Κούτρης πλην του Ραμπιέ αναμένεται να έχει όλους τους υπόλοιπους παίκτες στην διάθεσή του, ενώ στα θετικά είναι και η καλή ψυχολογία που υπάρχει μετά την πρώτη νίκη της ομάδας την περασμένη αγωνιστική επί της Ολυμπιάδας Πατρών.