Δούκας: «Άξιοι συγχαρητηρίων»

Το μπάσκετ μακριά από τα αστικά κέντρα έχει αρκετές δυσκολίες. Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Επτανήσων δεν έχει εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες. Ο Ιόνιος που πέρσι αγωνιζόταν στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ τερμάτισε στην έκτη θέση και ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας, Αντώνης Δούκας, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τα όσα έζησε αλλά και για το μέλλον του που είναι μακριά από το νησί των Φαιάκων.

Αναλυτικά:

Για την περσινή πορεία του Ιόνιου:

«Ο Ιόνιος αγωνίζεται στην Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ. Η περσινή πορεία της ομάδας θα μπορούσε να είναι καλύτερη βάση των δυνατοτήτων αλλά ο ερασιτεχνισμός των ανθρώπων που ασχολούνταν με την ομάδα σε συνδυασμό με τις επαγγελματικές υποχρεώσεις των παιδιών που έπαιζαν δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Φανταστείτε ότι ήμασταν αναγκασμένοι να έχουμε διαφορετική σύνθεση σε πολλά εντός και εκτός έδρας παιχνίδια. Τηρουμένων των αναλογιών η έκτη θέση που καταλάβαμε ήταν ικανοποιητική».

Για το Κερκυραϊκό μπάσκετ:

«Το μπάσκετ στη Κέρκυρα είναι σε πάρα πολύ ερασιτεχνικό επίπεδο σε θέματα οργάνωσης ομάδων. Ειδικά πέρσι συνάντησα παράγοντες που σχεδόν δεν ενδιαφέρονταν ακόμα και για την βιωσιμότητα της ομάδας.
Οι προπονητές που ασχολούνται με το μπάσκετ στην Κέρκυρα είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσπάθεια που κάνουν να διατηρήσουν το επίπεδο εκεί που βρίσκεται. Συγχαρητήρια αξίζουν και οι παίκτες, οι οποίοι αφιερώνουν το χρόνο τους χωρίς να έχουν καμία απολαβή με μοναδικό σκοπό να υπάρχει το μπάσκετ στο νησί. Συχνά αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν επαρχιακά μέρη μικρότερα από την Κέρκυρα να διαθέτουν τουλάχιστον μία ομάδα σε εθνική κατηγορία και η Κέρκυρα καμία;».

Για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΒΔΕ:

«Αναλογιζόμενος την κρίση που υπάρχει σε όλη τη χώρα μπορώ να πω ότι το επίπεδο ήταν σχετικά καλό. Το πρωτάθλημα ήταν δύο ταχυτήτων, καθώς δύο ομάδες είχαν υψηλό μπάτζετ και ξεχώρισαν από την αρχή, ενώ όλες οι υπόλοιπες ήταν στο ίδιο επίπεδο».

Για το επαγγελματικό του μέλλον:

«Η συνεργασία μου με τον Ιόνιο ολοκληρώθηκε και πλέον όλα δείχνουν ότι τη νέα σεζόν θα βρίσκομαι μακριά από την Κέρκυρα. Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι σε συζητήσεις με κάποιες ομάδες εθνικών κατηγοριών, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι ολοκληρωμένο δεν θα ήθελα να πω για ποιους συλλόγους πρόκειται».