Δρακουλίδης: «Πολύ όμορφη χρονιά για εμένα»

drakoylidisΟ κόουτς Μπάμπης Δρακουλίδης καθοδηγώντας την ΚΣ Γέφυρας μπορεί να κατάφερε να τερματίσει στη δεύτερη θέση της Α’ ΕΚΑΣΘ παίρνοντας την άνοδο στη Γ’ εθνική, όμως η επόμενη μέρα θα τον βρει στην ομάδα που έκλεισε την αθλητική του καριέρα, τον Αστέρα Σίνδου. Ο κόουτς Δρακουλίδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πετυχημένη χρονιά του με τη Γέφυρα αλλά και για την πρόκληση που κρύβει η νέα σεζόν.

Αναλυτικά:

Για την πολύ καλή πορεία με την ΚΣ Γέφυρας και την άνοδο στη Γ’ εθνική:
“Πέρσι τον Ιούνιο ξεκινήσαμε την συνεργασία με τον ΚΣ Γέφυρας, οι άνθρωποι με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή με την συμπεριφορά τους. Με κάποιους από τη διοίκηση είχα συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν κι είδα ότι έχουν ένα πολύ καλό πρόγραμμα στο μυαλό τους. Από την αρχή θέσαμε κάποιους στόχους με βάση τις μεταγραφές που έγιναν ούτως ώστε η ομάδα να είναι περισσότερο ανταγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ.
Μέσα στη σεζόν όλα τα παιδιά υπερέβαλαν τον εαυτό τους γιατί μας βγήκαν κάποια προβλήματα τραυματισμών στην πορεία, όμως καταφέραμε να κατακτήσουμε τη δεύτερη θέση που μας έδινε αυτόματα την άνοδο στη Γ εθνική. Το σημαντικό είναι ότι αγωνιστικά και διοικητικά η ομάδα ήταν μία γροθιά με όλη τη σημασία της λέξης και για εμένα ήταν από τις καλύτερες στιγμές της προπονητικής μου καριέρας”.

Για τους στόχους που υπάρχουν πλέον:

“Η ομάδα της Γέφυρας μετά από απόφαση του ΔΣ δεν θα αγωνιστεί στη Γ’ εθνική. Θα βρίσκεται ξανά στο τοπικό πρωτάθλημα με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Όσον αφορά εμένα από τα τέλη Μαΐου μιλήσαμε με τη διοίκηση και λύσαμε τη συνεργασία μας πολύ φιλικά γιατί επαναλαμβάνω ότι ήταν μία πολύ όμορφη χρονιά για εμένα. Μαζί με την αντρική ομάδα είχα δύο ακόμα τμήματα στη Γέφυρα (Προπαιδικό και Παιδικό) και αισθάνομαι περήφανος για αυτά τα παιδιά που είχα”.

Για το επαγγελματικό του μέλλον:
“Μετά τη Γέφυρα δεν άργησα να βρω ομάδα, καθώς στις αρχές Ιουνίου συμφώνησα με τη διοίκηση του Αστέρα Σίνδου. Με τη Σίνδο είχα ξανασυνεργαστεί και στο παρελθόν τόσο ως παίκτης όσο αλλά και σαν προπονητής. Μετά από συζήτηση με τη διοίκηση αναλαμβάνω την αντρική ομάδα και την επίβλεψη όλων των τμημάτων του συλλόγου. Μαζί με τον πρώην διεθνή παίκτη, Γιώργο Μπαλογιάννη, θα αποτελέσουμε προπονητικό δίδυμο, ενώ θα έχουμε και την βοήθεια του Νίκου Σταυρακίδη”.

Για τους στόχους που θέτει με τον Αστέρα Σίνδου:
“Ο στόχος της διοίκησης και των προπονητών βασίζεται πάνω σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε στο γήπεδο όσο γίνεται περισσότερα παιδιά, να τα βοηθήσουμε να χαρούν το άθλημα που επέλεξαν και στη πορεία να στελεχώσουμε την αντρική και γυναικεία ομάδα του συλλόγου με όσους περισσότερους γηγενείς παίκτες. Θα ήταν μεγάλη χαρά για εμάς κάποια παιδιά που ξεκινάνε από εδώ να τα δούμε να παίζουν σε μεγάλες εθνικές κατηγορίες γιατί εμείς δεν κρατάμε κανέναν κι όποιος αξίζει δεν θα του σταθούμε εμπόδιο.
Απόδειξη της σημασίας που δίνουμε στις μικρές ηλικίες είναι το summer camp που διοργανώνουμε προκείμενου να μάθουν τα παιδιά κάποια βασικά πράγματα γύρω από το μπάσκετ. Ήδη διανύουμε την πρώτη περίοδο, η οποία τελειώνει το προσεχές Σάββατο, ενώ η δεύτερη περίοδος ξεκινάει στις 30 Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τις 4 Ιουλίου.
Στη διάρκεια των δύο περιόδων θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Δημήτρης Δέσπος, Φώτης Γκουζγκούρης και Γιωργής Μπουσβάρος, ο οποίος θα μας βοηθήσει να ξεναγήσουμε τα παιδιά στο πρώτο μουσείο του μπάσκετ στη ΧΑΝΘ.
Γενικότερα ο στόχος που έχουμε θέσει όλοι μας είναι να κάνουμε τα παιδιά να έχουν συνέχεια μία μπάλα στα χέρια, να την σκάνε κι όταν βλέπουν μία στεφάνι να την σουτάρουν”.