Δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε στο πρώτο της φιλικό η εθνική ανδρών…

Ο χρόνος που έχει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος για να «δέσει» την εθνική ομάδα ενόψει των αναμετρήσεων με Σερβία (13/9) και Γεωργία (16/9) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 είναι περιορισμένος. Και σ’ αυτό το διάστημα είναι εμφανές ότι προσπαθεί να βρει τα ιδανικά σχήματα, ώστε να μπορέσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμο. Στο πρώτο φιλικό της πάντως στο πλαίσιο της προετοιμασίας της η εθνική μας έδειξε κόντρα στο Μαυροβούνιο στο «Πιέρ ντε Κουμπερτέν» του Παρισιού δύο πρόσωπα. Ένα μέτριο (ίσως και κάτω του μετρίου) στο πρώτο ημίχρονο και ένα πολύ πιο καλό μετά το 15ο λεπτό έως και το 36ο… Χρόνος στον οποίο έδειξε τα καλά στοιχεία του το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και πήρε τη φιλική νίκη με 87-76.

Στο φιλικό αυτό, βέβαια εκείνο που φάνηκε ήταν ότι υπάρχει έλλειψη «αυτοματισμών», όπως και κενά στον αμυντικό τομέα… Όμως η διάθεση και το πάθος δεν έλειψαν από το «ρεπερτόριο» των Ελλήνων παικτών που έφτασαν στη νίκη με 87-76, με τους Πρίντεζη και Μήτογλου να είναι πρωταγωνιστές, αλλά και τους Παπανικολάου, Παπαπέτρου και Μπουρούση να συνεισφέρουν σημαντικά. Το τελικό σκορ, βέβαια δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Σκουρτόπουλο (ο οποίος πάντως δεν έκρυψε ότι ήθελε να φτάσουν οι διεθνείς στη νίκη), καθώς βασικό ζητούμενο του είναι να μπορέσει να βάλει τους παίκτες σε αγωνιστικό κλίμα. Κι αυτό διότι πολλοί από τους διεθνείς δεν έχουν ξεκινήσει καλά-καλά προετοιμασία με τις ομάδες του, κάτι που φάνηκε σε πολλά σημεία του ματς.

Η διάθεση και το πάθος που έβγαλαν οι διεθνείς ιδίως μετά το 15ο λεπτό, άλλαξαν τη μορφή του ματς. Στο πρώτο 20λεπτο το Μαυροβούνιο εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας, τα φάουλ που φορτώθηκαν οι Μπουρούσης και Καλάθης και βρέθηκε να προηγείται με 30-20. Κάπου εκεί άρχισε να εμφανίζεται η πρώτη αντίδραση από ελληνικής πλευράς. Η διαφορά «ψαλιδίστηκε» και το ημίχρονο έκλεισε με το Μαυροβούνιο
στο +4 (42-38). Η επιστροφή στο παρκέ βρήκε τους παίκτες της ελληνικής ομάδας να εκμεταλλεύονται τη νευρικότητα των αντιπάλων τους και τα δύο αντιαθλητικά φάουλ που έκαναν, ενώ το ελαφρύ σχήμα του Σκουρτόπουλου (με τους Καλάθη, Σλούκα, Παπανικολάου Πρίντεζη και Μήτογλου)άλλαξε εντελώς την εικόνα. Η εθνική μας με τις εμπνεύσεις του Πρίντεζη και τα τελειώματα των Μήτογλου και Παπαπέτρου (και τις βοήθειες στον επιθετικό τομέα των Μαργαρίτη, Βασιλόπουλου), βρέθηκε μπροστά με 45-44 και διεύρυνε ακόμη περισσότερο την υπέρ της διαφορά (65-52).

Το καλό πρόσωπο όμως δεν είχε διάρκεια, η εθνική μας έκανε και πάλι «κοιλιά» στο παιχνίδι της κι έχασε τον αποπροσανατολισμό της στο ματς. Οι Μαυροβούνιοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και μείωσαν σε 75-70 και σε 80-76. Όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άντεξε στην αντεπίθεση και πήρε τη νίκη, κοιτάζοντας πλέον το δεύτερο πιο δύσκολο φιλικό παιχνίδι που έχει να δώσει την Κυριακή (9/9, 19:30, ΕΡΤ2) με αντίπαλο τη Γαλλία.

Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Γιώργος Παπαγιάννης ήταν οι δύο παίκτες που επέλεξε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος να μείνουν εκτός δωδεκάδας για τον αγώνα της εθνικής με το Μαυροβούνιο

Δεκάλεπτα: 21-17, 38-42, 65-52, 87-76
Διαιτητές: Νικολά Μαέστρ, Βαλεντίν Ολιότ, Αλεξάντρ Ντεμάν
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Ντόρσεϊ, Καλάθης 1 (3 ριμπ.), Μπουρούσης 11 (3 ριμπ.), Σλούκας 8 (5 ασίστ, 2 ριμπ., 2 κλεψ.), Μαργαρίτης 6 (2 τάπες), Πρίντεζης 18 (4 ασίστ, 2 ριμπ.), Παπανικολάου 10 (5 ριμπ.), Μάντζαρης 3 (4 ασίστ), Παπαπέτρου 9 (5 ριμπ., 2 ασίστ), Βασιλόπουλος 7, Αντετοκούνμπο (3 ριμπ., 2 ασίστ), Μήτογλου 14 (7 ριμπ.).

Μαυροβούνιο (Μίτροβιτς): Τσάραπιτς 2, Νίνταμ 7, Σέχοβιτς 3, Σιμόνοβιτς 1, Σέκουλιτς 6, Αλ. Πόποβιτς 9, Μ. Πόποβιτς 8, Μπάροβιτς 10, Ιβάνοβιτς 19, Βράνιες, Π. Πόποβιτς 11, Στάροβλαχ.

.
Διαβάστε ακόμη…



</p