Δύο «τελικοί» και μία φιέστα…

Δύο «τελικούς», μία φιέστα και τρία… φιλικά περιλαμβάνει η 30η και τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Οι δύο «τελικοί» είναι φυσικά οι αγώνες του Αιγάλεω και του Απόλλωνα Καλαμαριάς, των δύο ομάδων που μάχονται για την παραμονή τους.

Η φιέστα γίνεται στην Κρήτη, όπου ο ΟΦΗ θέλει να γιορτάσει μαζί με το κοινό του τόσο την άνοδο, όσο και την κατάκτηση του τίτλου (εφόσον νικήσει φυσικά). Οσο για τα υπόλοιπα παιχνίδια; Γίνονται γιατί πρέπει να γίνουν…

* Η ΜΕΝΤ και ο Διαγόρας θα πάρουν άνευ αγώνα τους δύο βαθμούς, η μεν πρώτη λόγω της αποχώρησης της Ολύμπιας Λάρισας από την αρχή της περιόδου, οι δε Ρόδιοι λόγω της απόφασης του Μέγα Αλέξανδρου να μην μεταβεί στο «νησί των Ιπποτών».

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Στρατώνι – Ν. Κηφισιά (Ιερισσού, 15:00)
Απόλλων Καλαμαριάς – Φίλιππος Βέροιας (Καλαμαριάς, 17:00)
Αναγέννηση Φλόγας – Αίας Ευόσμου (ΔΑΚ Πολίχνης, 17:00)
Αιγάλεω – Αίολος Τρικάλων (ΔΓ Αιγάλεω, 17:00)
Δόξα Λευκάδας – Δούκας (Λευκάδας, 17:00)
ΟΦΗ – Πέραμα/Ερμής (Βαρδινογιάννειο, 17:00)

Η ανάλυση των αγώνων

Στρατώνι – Ν. Κηφισιά

Το Στρατώνι κλείνει τη σεζόν στη φυσική του έδρα, έχοντας περάσει όλη τη σεζόν στην Αρναία και το 7-0 είναι το μοναδικό κίνητρο για την ομάδα του Δημήτρη Μύθου. Ο τίτλος είναι το κίνητρο για την Κηφισιά, που θα χρειαστεί όμως και την ήττα του ΟΦΗ για να τον κατακτήσει…
Διαιτητές: Δεληγιαννίδης (1-0 με το Στρατώνι, 1-0 με τη Ν. Κηφισιά), Τζίμα (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος στη Β’ Εθνική)
Σερί: 6 νίκες το Στρατώνι, 3 νίκες η Ν. Κηφισιά
Στρατώνι εντός έδρας: 10-4
Ν. Κηφισιά εκτός έδρας: 9-5
Στον 1ο γύρο: Νέα Κηφισιά – Στρατώνι 78-56

Απόλλωνας Καλαμαριάς – Φίλιππος Βέροιας

Ο Απόλλωνας χρειάζεται τη νίκη του Φίλιππου, αλλά για να παραμείνει στην κατηγορία θα πρέπει να ηττηθεί και το Αιγάλεω. Πιο απλά δεν γίνεται… Σε οποιοδήποτε άλλο συνδυασμό αποτελεσμάτων (νίκη του «Σίτι» ή ήττα του Απόλλωνα), οι «ροσονέρι» επιστρέφουν στη Γ’ Εθνική.
Διαιτητές: Θωμόπουλος (0-1 με τον Απόλλωνα, 1-2 με τον Φίλιππο), Γερακίνης (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Απόλλωνα, 2-0 με τον Φίλιππο)
Σερί: 1 ήττα ο Απόλλωνας, 1 νίκη ο Φίλιππος
Απόλλωνας εντός έδρας: 6-8
Φίλιππος εκτός έδρας: 2-12
Στον 1ο γύρο: Φίλιππος – Απόλλωνας 65-66

Αναγέννηση Φλόγας – Αίας Ευόσμου

Με τοπικό ντέρμπι κλείνουν τη σεζόν Αναγέννηση και Αίας Ευόσμου, που θέλουν και οι δύο τη νίκη, κι ας μην υπάρχει το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον.
Διαιτητές: Τζιβελεκίδου (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος στη Β’ Εθνική), Θεοδώρου (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες)
Σερί: 1 νίκη η Αναγέννηση, 1 νίκη ο Αίας
Αναγέννηση εντός έδρας: 11-3
Αίας εκτός έδρας: 5-9
Στον 1ο γύρο: Αίας Ευόσμου – Αναγέννηση Φλόγας 85-92

Αιγάλεω – Αίολος Τρικάλων

Ο «τελικός» των «τελικών» για το Αιγάλεω, το οποίο χρειάζεται νίκη ακόμα και με… μισό πόντο για να παραμείνει στη Β’ Εθνική. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να χάσει και ο Απόλλωνας στην Καλαμαριά. Στα Τρίκαλα, από την άλλη, ασχολούνται με τις διοικητικές αλλαγές, ενόσω οι φήμες περί συγχώνευσης οργιάζουν τελευταία…
Διαιτητές: Σαλαβός (0-1 με το Αιγάλεω, 0-1 με τον Αίολο), Χαλαμπαλάκης (1-0 με το Αιγάλεω, δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον Αίολο)
Σερί: 1 ήττα το Αιγάλεω, 2 ήττες ο Αίολος
Αιγάλεω εντός έδρας: 9-5
Αίολος εκτός έδρας: 3-11 (9 σερί ήττες)
Στον 1ο γύρο: Αίολος Τρικάλων – Αιγάλεω 74-65

Δόξα Λευκάδας – Δούκας

Μετά τη νίκη του Περάματος την περασμένη εβδομάδα το τρένο της ανόδου χάθηκε για τη Δόξα, η οποία ελπίζει πλέον να υπάρξει κάποια συγχώνευση ή αποχώρηση στην Α2 (ή στην Α1) για να ανέβει. Το αυριανό ματς, πάντως, περισσότερο σαν φιλικό λογίζεται και για τις δύο ομάδες.
Διαιτητές: Καραλής (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος καμία από τις δύο ομάδες), Σοφιανόπουλος (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος στη Β’ Εθνική)
Σερί: 8 νίκες η Δόξα, 3 ήττες ο Δούκας
Δόξα εντός έδρας: 13-1 (12 σερί νίκες)
Δούκας εκτός έδρας: 3-11
Στον 1ο γύρο: Δούκας – Δόξα Λευκάδας 63-61

ΟΦΗ – Πέραμα/Ερμής

Δύο από τις τρεις καλύτερες ομάδες της χρονιάς κλείνουν τη χρονιά ιδανικά στην Κρήτη, με έπαθλο τον τίτλο, εφόσον ο νικητής είναι ο ΟΦΗ. Εάν νικήσει το Πέραμα, θα πρέπει να περιμένει και ήττα της Κηφισιάς για να τερματίσει πρώτο.
Διαιτητές: Μπλέτσας (δεν έχει διαιτητεύσει φέτος τον ΟΦΗ, 0-1 με το Πέραμα), Τσώνος Μ. (0-1 με τον ΟΦΗ, 1-0 με το Πέραμα)
Σερί: 4 νίκες ο ΟΦΗ, 4 νίκες το Πέραμα
ΟΦΗ εντός έδρας: 14-0
Πέραμα/Ερμής εκτός έδρας: 10-4
Στον 1ο γύρο: Πέραμα/Ερμής – ΟΦΗ 92-84