Τυφλή δικαιοσύνη, αναδρομική ισχύ…

Η δικαιοσύνη είναι ως γνωστόν τυφλή. Στην Ελλάδα, δε, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και… αναδρομική! Καλύτερο παράδειγμα από το φετινό Αιγάλεω δεν υπάρχει. Το “Σίτι” τη γλίτωσε με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στα μεγάλης έκτασης επεισόδια που έλαβαν χώρα κόντρα στο Μαρούσι, απλά και μόνο διότι οι (προφανώς τρομοκρατημένοι από το κλίμα που επικρατούσε) διαιτητές δεν έγραψαν ουσιαστικά τίποτα από αυτά που συνέβησαν στο φύλλο αγώνα.

Είπαμε όμως, η δικαιοσύνη έχει και αναδρομική ισχύ. Με άλλα λόγια, σε περιμένει στη γωνία…

Ετσι συνέβη και με το Αιγάλεω, το οποίο τιμωρήθηκε από την ΕΟΚ με δύο αγωνιστικές (και δεν θα έχει κόσμο στα εναπομείναντα παιχνίδια με Στρατώνι και Πιερικό Αρχέλαο) για τα… πταίσματα που έγιναν στο ματς με τον Ηρακλή. Εναν αγώνα που ήταν κεκλεισμένων των θυρών και στον οποίον δεν συνέβη ούτε το 1/10 από αυτά που είδαν τα μάτια μας με το Μαρούσι, κι όμως γράφτηκαν (στο φύλλο αγώνα) πολύ περισσότερα.

Το Αιγάλεω τιμωρήθηκε για μία κροτίδα που έπεσε έξω από την πόρτα του κλειστού (και ακούστηκε σαν να ήταν εντός γηπέδου, είναι η αλήθεια…) και για μερικές μεμονωμένες ύβρεις που ακούστηκαν προς τους διαιτητές.

Πάνω απ’ όλα όμως, τιμωρήθηκε για μια προσωπική βεντέτα…

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΟΚ επιβάλλεται στο Σωματείο «ΑΟ Αιγάλεω» η ποινή της διεξαγωγής δύο αγωνιστικών ημερών κεκλεισμένων των θυρών…».