Δ. Αβδάλας: “Τα παιδιά έχουν ξεπεράσει και τις δικές μας προσδοκίες”…

Η μάχη που δίνει κάθε αγωνιστική η Καλαμάτα για να ξεφύγει για τα καλά απ’ τα… επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγούν στον υποβιβασμό είναι μεγάλη, δεδομένου ότι πρόκειται για μία ομάδα με νεανικό ρόστερ. Το οποίο, πάντως έχει καταφέρει έως τώρα να στέκεται επάξια σε μία κατηγορία δύσκολη και σ’ έναν όμιλο που ‘χει παίκτες με μπόλικη εμπειρία από πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Κι αυτό είναι κάτι που δεν παραβλέπει ο προπονητής της Δημήτρης Αβδάλας, που δεν κρύβει ότι η προσπάθεια των παικτών του έχει ξεπεράσει και τις προσδοκίες που ‘χε ο ίδιος, αλλά και οι διοικούντες στο ξεκίνημα της σεζόν… Ο Αβδάλας μίλησε στο site του συνδέσμου των Ελλήνων προπονητών τόσο για την πορεία της ομάδας, όσο και για τον τρόπο σκέψης και λειτουργίας του συλλόγου.
Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την ήττα στις λεπτομέρειες από το Γαλάτσι
“Είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια, όμως στο μπάσκετ το αποτέλεσμα μετράει. Αν μετρούσε το πόσο πάλεψες σε ένα ματς και πως τελικά ήρθε η ήττα τότε ίσως να ήμασταν πρώτοι τώρα. Είναι το τέταρτο παιχνίδι στην παράταση που έχουμε παίξει και φαίνεται ότι είμαστε η μοναδική ομάδα στη κατηγορία που παίζει τα ματς τόσο κλειστά. Το άσχημο είναι ότι λόγω της απειρίας που έχουμε στο τέλος και στα κρίσιμα σημεία δεν μπορούμε να διαχειριστούμε σωστά τις καταστάσεις. Από την προσπάθεια μας είμαστε χαρούμενοι. Στο παιχνίδι με το Γαλάτσι έπαιξαν περίπου 25 λεπτά δύο παιδιά 16 και 17 χρονών αντίστοιχα. Αυτό για εμάς είναι σημαντικό και θα θέλαμε τον σεβασμό των ανθρώπων του μπάσκετ και των διαιτητών”.
Για τις προσδοκίες που είχε στην αρχή της σεζόν μέσα σε μία κατηγορία που παίζουν έμπειροι αθλητές
“Η ομάδα τα τελευταία 3 χρόνια δουλεύει σε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Τα παιδιά έχουν ξεπεράσει και τις δικές μας προσδοκίες, όμως αυτό μας δίνει δύναμη για να δουλεύουμε ακόμα καλύτερα. Το άσχημο είναι ότι αυτά τα παιδιά σε ένα ή δύο χρόνια θα τα χάσουμε και θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή. Ήδη προετοιμάζουμε τη γενιά του ’97. Στη δωδεκάδα κόντρα στο Γαλάτσι είχαμε έναν παίδα. Αυτή είναι η μοίρα η δικιά μας. Το μπάτζετ είναι μικρό και ουσιαστικά δεν έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε παίκτες αλλά να παράγουμε από τις μικρές ηλικίες”.
Για την πρώτη σεζόν της Καλαμάτας στη Γ’ εθνική
“Για εμάς οι εμπειρίες είναι πολύ σημαντικές. Αν είχαμε τη δυνατότητα την περίοδο της προετοιμασίας να παίξουμε περισσότερα φιλικά παιχνίδια, ώστε να πάρουμε εικόνες τότε πιστεύω ότι θα είχαμε δύο περισσότερες νίκες. Το καλό είναι ότι υπάρχει μία διοίκηση που μας στηρίζει και απαρτίζεται από ανθρώπους του μπάσκετ. Για να καταλάβετε πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής είναι ο Ντίνος Κουμανάκος, ο οποίος ήταν κάποτε προπονητής μου και πλέον έχει περάσει σε ένα άλλο στάδιο. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει ανιδιοτέλεια από όλους μας και είμαστε χαρούμενοι που δουλεύουμε στη βάση βρίσκοντας διέξοδο σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή. Η πόλη της Καλαμάτας αγκαλιάζει αυτό που γίνεται κι αν η ομάδα παραμείνει στη κατηγορία τότε του χρόνου θα παρουσιαστούμε ακόμα καλύτεροι”.