Δ. Αγγελόπουλος: «Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. ήρθε για να κρατήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό ζωντανό»

Την προηγούμενη Κυριακή σε μία όμορφη εκδήλωση Α.Ε. Ίκαρος Καλλιθέας, ΑΟ Φλοίσβος και ΑΟΝΣ Μίλων, προχώρησαν σε μία αδελφοποίηση που ήρθε σαν επισφράγισμα της παρουσίας τους κάτω από την ομπρέλα του Π.Α.Ρ.Ο.Ν. Ο ιθύνων νους και οραματιστής του Π.Α.Ρ.Ο.Ν., Δημήτρης Αγγελόπουλος, προχώρησε σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης αναλύοντας το μεγαλόπνοο πλάνο του, τους λόγους που επέλεξε να δημιουργήσει αυτό το project αλλά και για τους μεγάλους στόχους που έχει με την ομάδα που αγωνίστηκε και ως παίκτης, τον ΑΟΝΣ Μίλων.

Κύριε Αγγελόπουλε, όλα αυτά τα χρόνια ξέραμε ότι είσαστε ο άνθρωπος πίσω από τον Ίκαρο Καλλιθέας, όμως πλέον σας βλέπουμε να δραστηριοποιήστε και σε άλλους συλλόγους όπως ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου πέρσι και φέτος ο ΑΟΝΣ Μίλων. Γιατί αυτό;
«Αρχικά θα πρέπει να σας πω ότι όλα αυτά τα χρόνια στηρίζω πολλές ομάδες κι όχι μόνο τον Ίκαρο. Είτε ως χορηγός, είτε ως υποστηρικτής εδώ και πολλές δεκαετίες στηρίζω συλλόγους της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο τα τμήματα καλαθοσφαίρισης. Από τον Φλοίσβο και τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης μέχρι τις Εσπερίδες και τον ΑΟΠΦ κάθε χρόνο επιλέγω- χωρίς να το διαφημίζω- να στηρίζω τον αθλητισμό της πόλης μας. Ως άνθρωπος έχω μία τρέλα κι αυτή είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, τον οποίο έχω αποδείξει ότι λατρεύω».

Πώς αποφασίσατε να συμπορευτείτε με τον ΑΟΝΣ Μίλων;
«Θεωρώ ότι ήταν δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα επιστρέψω σε έναν σύλλογο που αγάπησα και αγαπώ πολύ. Στον ΑΟΝΣ Μίλων έπαιξα αρκετά χρόνια μπάσκετ ως αθλητής και εδώ μπήκε το σαράκι και η αγάπη μου για τον αθλητισμό. Με τον πρόεδρο κ. Μιχάλη Σακελλαρίδη γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και υπάρχει τεράστια εκτίμηση και αλληλοσεβασμός. Εδώ και αρκετούς μήνες συζητούσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπορέσουμε από κοινού να δημιουργήσουμε κάτι σπουδαίο».

Τι είναι αυτό το σπουδαίο; Ποιοι είναι οι στόχοι σας;
«Ο ΑΟΝΣ Μίλων θέλει όπου παίζει να πρωταγωνιστεί. Είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία και το πλάνο μας είναι αυτή η ομάδα να καταφέρει να ξαναβρεθεί στην Basket League και να γίνει το λίκνο του συλλόγου. Ο Μίλωνας πρέπει και αξίζει να έχει λόγο και θέση στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού μπάσκετ γι’ αυτό και όταν με το καλό επιστρέψει ο σύλλογος στην πρώτη κατηγορία θα το κάνει καταθέτοντας προτάσεις, όπως η μετάβαση από την εποχή των ΚΑΕ σε άλλου τύπου ιδιωτικές εταιρείες που θα είναι πιο βιώσιμες.

Εκτός του αγωνιστικού, όμως, υπάρχει ακόμα ένας στόχος κι αυτός δεν είναι άλλος από τη διεύρυνση του συλλόγου στα κοινωνικά στρώματα. Ο πρόεδρος, κ. Μιχάλης Σακελλαρίδης δεν είναι από εκείνους τους ανασφαλείς προέδρους, αντιθέτως βλέπει και καταλαβαίνει ότι ένας σύλλογος που δεν είναι κομμάτι της κοινωνίας απομονώνεται και μαραζώνει γι’ αυτό έχουμε θέσει ως απόλυτο στόχο όλοι οι Νέοσμυρνιώτες να έρθουν κοντά στο σύλλογο και να βοηθήσουν ουσιαστικά τον αθλητισμό της πόλης τους».

Αυτή την περίοδο, ωστόσο, εκτός από συλλόγους σας βλέπουμε να ασχολείστε αρκετά και με ένα νέο project, το Π.Α.Ρ.Ο.Ν. Θα θέλατε να μας πείτε τι είναι αυτό;
«Αρχικά αυτό δεν είναι ένα απλό project αλλά ένα όραμα ζωής. Τόσα χρόνια μέσα στον αθλητισμό αυτό που κατάλαβα είναι δεν αρκούν 5, 10 τρελοί που απλά να δίνουν τα λεφτά τους. Αυτό είναι σαν ένα βαρέλι δίχως πάτο. Αυτό που έχει ανάγκη ο αθλητισμός είναι να μπορεί να είναι βιώσιμος από μόνος του. Να αυτοτροφοδοτείται. Για εμένα το Π.Α.Ρ.Ο.Ν είναι το όραμα που είχα για έναν βιώσιμο ερασιτεχνικό αθλητισμό που θα στηρίζεται στη δυναμική και στη δύναμη των ανθρώπων του και δεν θα χρειάζεται να γίνεται επαίτης. Το Π.Α.Ρ.Ο.Ν θεωρώ ότι είναι η παρακαταθήκη μου για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού».

Και πώς ακριβώς δουλεύει το Π.Α.Ρ.Ο.Ν;
«Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Ριζοσπαστικός Οργανισμός Νέων (Π.Α.Ρ.Ο.Ν.) είναι ένας πολιτιστικός οργανισμός με κύριο στόχο τη συνεχή και αμέριστη στήριξη του αθλητισμού μέσω της συνεργασίας και της ευγενούς άμιλλας των αθλητικών ,πολιτιστικών και κοινωνικών συλλόγων. Η εκπτωτική κάρτα paron-card αποτελεί το κόσμημα της προσπάθειας αυτής, καθώς όλα τα μέλη του Π.Α.Ρ.Ο.Ν. χρησιμοποιώντας την κάρτα στις αγορές τους, λαμβάνουν απίστευτες εκπτώσεις σε περισσότερες από 200 εταιρείες, μεταξύ των οποίων MyMarket, Vodafone, ΙΑΝΟΣ και πολλά πολλά ακόμα! Ενώ, λοιπόν, ο χρήστης λαμβάνει αρκετές εκπτώσεις στις αγορές του, την ίδια ώρα η εταιρείες επιστρέφουν ένα ποσοστό στους συλλόγους κι έτσι όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Αυτή είναι μία απλοϊκή προσέγγιση, απλά για να καταλάβετε πως λειτουργεί αυτό που οραματίστηκα αλλά και για να αντιληφθείτε την τεράστια δυναμική του».

Άρα το Π.Α.Ρ.Ο.Ν είναι ακόμα μία προσπάθεια να στηριχτεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός;
«Είναι μία προσπάθεια να στηριχτούν οι Πολιτιστικοί, οι Περιβαλλοντολογικοί και οι αθλητικοί σύλλογοι. Δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά όλο το υγιές κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που πρέπει να διατηρήσουμε ζωντανό. Σίγουρα το αθλητικό είναι μεγάλο κομμάτι, καθώς δεν έχω κρύψει την τεράστια αγάπη μου για τον αθλητισμό, όμως γι αυτό προσπαθώ να συνδυάσω το Π.Α.Ρ.Ο.Ν με τη δημιουργία κλειστών γηπέδων. Ήδη είναι σε εξέλιξη η δημιουργία 4 νέων κλειστών κι έπεται συνέχεια, καθώς το όραμα που έχω δεν έχει ταβάνι, έχει μόνο συμπαίκτες. Συμπαίκτες όλους τους απλούς και καθημερινούς πολίτες».