«Είμαστε ομάδα υψηλού ρίσκου»

Ο Δούκας κάνει φέτος μία νέα προσπάθεια, με τελείως ανανεωμένο ρόστερ και στηριζόμενος για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό στους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες του. Αυτό υπογράμμισε και ο Παντελής Ταρνατόρος, επί σειράς ετών Γενικός Αρχηγός της ομάδας, σε δηλώσεις που έκανε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου.

«Το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου μας την τελευταία τριετία εχει κάνει θαύματα. Μέσα στο τόσο ανταγωνιστικό άθλημα του μπάσκετ κατορθώσαμε να είμαστε μέσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες της Ελλάδος στις νεαρές ηλικίες και η ανδρική μας ομάδα να συμμετέχει επι σειρά ετών στο ανταγωνιστικό και σκληρό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Η φιλοσοφία μας που βασίζεται σε επενδύσεις στα τμήματα υποδομής με παράλληλη ενίσχυση της ανδρικής ομάδος από γηγενείς αθλητές μας, αρχίζει να υλοποιείται» λέει ο Παντελής Ταρνατόρος.

Οσον αφορά τη σεζόν που μόλις άρχισε, ο Γενικός Αρχηγός του Δούκα τονίζει: «η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη για την ανδρική μας ομάδα. Η αναδιάρθρωση των κατηγοριών μας έφερε να αγωνιζόμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο της Β’ Εθνικής, έχοντας να αντιμετωπίσουμε ισχυρές, ιστορικές ομάδες μεγάλης δυναμικότητας, με μεγαλύτερα budget και εμπειρία. Εμείς, πιστοί στην φιλοσοφία μας, συγκροτήσαμε μια ομάδα ποιοτική βασιζόμενοι στο ταλέντο νεαρών αθλητών, με την παράλληλη ενίσχυση και δυναμική έμπειρων αθλητών, όπως είναι ο Γιάννης Γιαννούλης.

Η ομάδα μας είναι υψηλού ρίσκου (ως συνήθως) και οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ηταν παρακινδυνευμένη, όμως βλέποντας την προσπάθεια των αθλητών μας στις προπονήσεις και γνωρίζοντας την ποιότητά τους, είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε θετικό απολογισμό στο τέλος αυτής της δύσκολης χρονιάς. Το βέβαιον είναι ότι θα αγωνιζόμαστε σκληρά σε κάθε αγώνα και εφόσον ο «τιμονιέρης» της ομάδος μας Γιάννης Γιαννόπουλος βρει την κατάλληλη χημεία μεταξύ των έμπειρων και νεαρών αθλητών, η ομάδα αυτή έχει τις δυνατότητες να κάνει πολλές «εκπλήξεις»!

Όλα θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια της ομάδος, αλλά και στη διάρκεια που θα έχουμε ως ομάδα εντός και εκτός αγώνων. Εμείς, ως διοίκηση, θα είμαστε κοντά της για να λύνουμε τα όποια προβλήματα υπάρξουν, με τον τελικό λόγο να έχουν το προπονητικόteamκαι οι ίδιοι οι αθλητές μας».