Όσο …ζει ελπίζει. Ή μάλλον όσο μπορεί και ελπίζει παραμένει ζωντανός στη «μάχη» της παραμονής. Ο Γυμναστικός Βόλου είναι μια από τις δύο ομάδες (η άλλη είναι  οι Τιτάνες Δράμας) που μπορεί το πρωτάθλημα να τελείωσε αλλά ακόμη ελπίζει πως έστω και στο και… πέντε (αφού το παραπέντε έχει περάσει ανεπιστρεπτί…) θα μπορέσει να παραμείνει στη κατηγορία.

Ο προπονητής Γιώργος Κοσμάτος περιμένοντας να έρθει η πιο κρίσιμη στιγμή της χρονιάς, η οποία θα είναι σε περίπου δύο εβδομάδες στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες και έχοντας τελειώσει πλέον το… κυρίως πιάτο της, έκανε έναν μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα προσπάθειας τους αναφερόμενος πρώτα στο παιχνίδι μπαράζ: «είναι ένα παιχνίδι και θα τα δώσουμε όλα για να το πάρουμε. Έχω μάθει ότι ο αντίπαλος μας είναι μια δυνατή ομάδα η οποία έπαιξε και πέρυσι στα μπαράζ και κέρδισε και πως έχει έμπειρους παίκτες αλλά εδώ που φτάσαμε και οι δύο έχουμε πλέον τις ίδιες πιθανότητες και ελπίδες.

Από την αρχή άλλωστε είχαμε ως στόχο να παλέψουμε για τη παραμονή. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τις μεταγραφές που θέλαμε γιατί δεν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα και για τον ίδιο λόγο αρκετά νωρίς στο πρωτάθλημα «χάσαμε» τον πιο έμπειρο παίκτη μας, τον Ντίκα. Επίσης από τον Φεβρουάριο ο Κόκκας έχει μετακομίσει στη Λάρισα και μπορεί να έρχεται μόνο σε μια- δυο προπονήσεις ενώ και εγώ έχω πάρει μετάθεση στη Κεφαλονιά και έρχομαι στο τέλος της εβδομάδας για να βοηθήσω έχοντας όλη την εβδομάδα τη στήριξη του βοηθού μου στις προπονήσεις.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με κάποιους τραυματισμούς στη διάρκεια της χρονιάς και την απειρία των παικτών μου που δεν είχαν παίξει ξανά στη Γ΄ Εθνική, είχαν ως συνέπεια να χάσουμε κάποια σημαντικά παιχνίδια. Πάντως τα περισσότερα τα χάσαμε στο τέλος με μικρή διαφορά και ενώ οι αντίπαλοι ήταν πολύ καλύτεροι μας.

Πάντως με βάση τις συνθήκες που επικράτησαν είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου».