Μ’ ένα μεγάλο ντέρμπι αρχίζει και πάλι το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής το οποίο έχει φτάσει αισίως στη 18η στροφή του.

Πρωταπριλιά και όμως… δεν είναι ψέμα ότι η αγωνία των ομάδων ανεβαίνει όπως και η επιθυμία τους για επιτυχία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το «καυτό» ντέρμπι ανάμεσα στο φιλόδοξο Ανατόλια και τον πρωτοπόρο Φίλιππο Βέροιας. Με τους γηπεδούχους να θέλουν πολύ να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το νικηφόρο σερί τους (έχουν τέσσερις νίκες σε πέντε αγωνιστικές έχοντας κάνει και το ρεπό) και τους φιλοξενούμενους να προσθέσουν ένα ακόμη μεγάλο διπλό στη πλούσια φετινή τους πορεία παραμένοντας στη κορυφή.

Δύσκολη αποστολή είναι και αυτή της δεύτερης Μεταμόρφωσης Βόλου στην έδρα του Ηρακλή Κοζάνης, ο οποίος αναμένεται να διεκδικήσει μέχρι τέλους τη μεγάλη νίκη που θα τον βοηθήσει να καλύψει ένα μέρος από το έδαφος που έχασε στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι του με το Άργος.

Ο Φοίνικας Λάρισας, παρατηρώντας το ντέρμπι του «συγκάτοικου» του στη Τρίτη θέση Ανατόλια, έχει να αντιμετωπίσει το Άργος Ορεστικό το οποίο θα «κατέβει» με ανεβασμένη τη ψυχολογία και πανέτοιμο για να κάνει τη… ζημιά που τόσο όφελος μπορεί να του δώσει, αν και άγχος κανένα δεν υπάρχει αφού τον τίτλο του φαβορί άλλος τον έχει.

Τη τρίτη, αλλά σε καμία περίπτωση… φαρμακερή, νίκη του «καίγεται» ο Γυμναστικός Βόλου να πάρει κόντρα στον Αστέρα Λάρισας με την ελπίδα ότι έστω και στο φινάλε προλάβει το τρένο της παραμονής…

Έναν στόχο που τον έχουν πετύχει Διόσκουροι και Αιγινιακός και στο μεταξύ τους ντέρμπι θα προσπαθήσουν απλώς για τη καλύτερη δυνατή εμφάνιση που θα μπορέσει να τους φέρει μια ακόμη νίκη στο ενεργητικό τους.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής:

Ηρακλής Κοζάνης – Μεταμόρφωση Βόλου (ΚΓ Σιάτιστας 18.00)
Φοίνικ Λάρισας – Αργος Ορεστικό (Νεάπολης Λαρ. 18.00)
Διόσκουροι Κοζάνη – Αιγινιακός (ΔΑΚ Κοζάνης 18.00)
ΓΣ Βόλου – Αστέρας Λάρισας (Β. Παρασκευοπούλου 18.00)
Ανατόλια – Φίλιππος Βέροιας (Ανατόλια 18.00)