Οι τέσσερις ομάδες που φέρουν a priori τον τίτλο του φαβορί για τις τρεις θέσεις που οδηγούν στην Α2, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής. Στο νότιο όμιλο το ντέρμπι κορυφής θα διεξαχθεί στο κλειστό της Ριζούπολης, εκεί όπου η ΑΕΚ περιμένει τον Αμύντα με στόχο (τι άλλο;) να παραμείνει αήττητη.

Το συγκεκριμένο ματς επισκιάζει φυσικά την υπόλοιπη αγωνιστική κίνηση του νότιου ομίλου, που ως είθισται αναμένεται αμφίρροπη. Ο Χολαργός και το Ψυχικό αναμετρώνται στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, στα εκπαιδευτήρια “ΔΑΪΣ”, ο Δούκας υποδέχεται τον Αετό, ο Κρόνος φιλοξενεί τη Νήαρ Ηστ, που αναμένεται να έχει πάλι τον Τόλη Καρνέση στον πάγκο της, ενώ δύσκολη αποστολή στην Πάτρα έχει ο Πανερυθραϊκός, απέναντι στον Εσπερο ΑΟΠΑ. Τέλος, το Ιλιον είναι το ακλώνητο φαβορί στην αναμέτρηση με το Πέραμα.

Στο βόρειο όμιλο το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι φυσικά αυτό που θα διεξαχθεί στο “Δημήτρης Βικέλας”, μεταξύ του Φιλίππου Βέροιας και του Ηρακλή. Με άλλα λόγια τις μόνες ομάδες που έχουν θέσει ευθύς εξαρχής στόχο την άνοδο στην Α2 και δεν το έχουν… κρύψει. Από εκεί και πέρα, θα διεξαχθούν άλλοι τέσσερις αγώνες την Κυριακή, καθώς το Μεταμόρφωση Βόλου-Αίας Ευόσμου μεταφέρθηκε για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, και εφόσον έχει λήξει μέχρι τότε η απεργία των υπαλλήλων του Νομού Μαγνησίας.

Στην Κατερίνη ο Πιερικός/Αρχέλαος θα διεκδικήσει την πρώτη νίκη του απέναντι στον Ιωνικό Ιωνίας, ενώ στο κλειστό της Τούμπας η ΜΕΝΤ υποδέχεται το Στρατώνι. Τα φαβορί είναι ευδιάκριτα στα άλλα δύο παιχνίδια. Πρόκειται για το Ανατόλια, το οποίο θα προσπαθήσει να σπάσει το σερί των τριών ηττών κόντρα στον Ιωνικό Ν.Φ., καθώς και το Μαρούσι, που φιλοξενεί τους Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Νότιος όμιλος

Ριζούπολης 16:00 ΑΕΚ – Αμύντας (Παπαφωτίου, Πόντας)
Αγ. Δημητρίου Νέο 17:00 Κρόνος Αγ. Δημ. – Νήαρ Ηστ (Σκούτας, Διμπινούδης)
Παν. Αλεξιώτισσας 17:00 Εσπερος ΑΟΠΑ – Πανερυθραϊκός (Κοντίλης, Μαρνελάκης)
Β’ Κλ. Ιλίου 17:00 Ενωση Ιλίου – Πέραμα/Ερμής (Χρηστίδης Ηλ., Μηλαπίδης)
Χολαργού 17:00 Χολαργός – Ψυχικό (Μπούκας, Μαραμής)
Δούκα 19:00 Δούκας – Αετός (Παυλόπουλος, Σιώκας)

Βόρειος όμιλος

Ανατόλια 14:00 Ανατόλια – Ιωνικός Ν.Φ. (Κατωτικίδης, Ταρενίδης Κ.)
Αγ. Θωμά 15:00 Μαρούσι – Μαχητές Δόξας Πεύκων (Διαμάντης, Δαρλαμήτσος)
ΜΕΝΤ 17:00 ΜΕΝΤ – Στρατώνι (Παπαδόπουλος Θ., Γερακίνης)
Κατερίνη Σιδ. Σταθμός 17:00 Πιερικός Αρχέλαος – Ιωνικός Ιωνίας (Θωμόπουλος, Καλογερόπουλος Β.)
“Δ. Βικέλας” 17:00 Φίλιππος Βέροιας – Ηρακλής (Νικολούλης, Πιτσίλκας Μαν.)

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου

“Β. Παρασκευόπουλος” 17:00 Μεταμόρφωση Β. – Αίας Ευόσμου (Ταρενίδης Στ., Τσιαπλής)