Μαστροκωστόπουλος: «Είχαμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία»

Λίγο έλειψε να φάει… κουβά στη Σάμο η Ένωση Ιλίου, μιας και το αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Πολυκράτη δεν ήταν το αναμενόμενο (61-64). Ωστόσο, η… no bet νίκη της Λιβαδειάς επί του Ψυχικού πρόσφερε στο Ιλιον πάλι χαμόγελα και -το κυριότερο- την άνοδο στη Β’ Εθνική. Έτσι παρά το χαμένο ροζ φύλλο αγώνα, κάποιοι παίκτες δεν είδαν την προσωπική τους απόδοση να… πετιέται στο καλάθι των αχρήστων.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Δημήτρης Μαστροκωστόπουλος, ο οποίος μετά την καλύτερή του εμφάνιση τη φετινή σεζόν μίλησε στο infobasket.gr για την επιτυχία του συλλόγου του.

Ο 25χρονος γκαρντ του Ιλίου μας μίλησε:

Για την ήττα στη Σάμο, αλλά και την άνοδο στη Β’ Εθνική… διαμέσου Λιβαδειάς:

Είναι αλήθεια ότι μπήκαμε κάπως χαλαροί στο παιχνίδι με τον Πολυκράτη, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, κάτι που δείχνουν και τα ποσοστά μας σε βολές και τρίποντα και γι αυτό ακολούθησε φυσιολογικά και η ήττα. Μείναμε έκπληκτοι όταν μάθαμε για το αποτέλεσμα του Ψυχικού, δεν περιμέναμε ότι θα χάσει, από τη στιγμή μάλιστα που γνώριζαν τη δική μας απώλεια βαθμών. Επίσης αν ο Αετός κέρδιζε μέσα στη Χαλκίδα ήταν και πάλι στο κόλπο για την άνοδο. Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Εξασφαλίσαμε και μαθηματικά την άνοδο έστω και… μέσω Λιβαδειάς.

Για το αν υπήρξε κάποια στιγμή που φοβήθηκαν ότι θα χαθεί ο στόχος της ανόδου:

Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε, ξέραμε όλοι ότι φέτος είναι η ευκαιρία της ομάδας να πρωταγωνιστήσει και να ανεβεί κατηγορία. Θεωρώ ότι δεν υπήρξε στιγμή μέσα στη χρονιά που χάσαμε την πίστη μας ότι θα καταφέρουμε το στόχο μας. Καταλυτικό ρόλο βέβαια, νομίζω έπαιξε η εμφάνιση και η ήττα μας στο ματς με τον Πόλις στην Καλλιθέα. Εκείνο το παιχνίδι ήταν ένα πολύ καλό μάθημα για εμάς, ώστε να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά και να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Για το αν αισθάνονται ικανοποιημένοι με την άνοδο ή θέλουν και τον τίτλο:

Εδώ που φτάσαμε σίγουρα θέλουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Θα είναι το κερασάκι στην τούρτα, σε μια καταπληκτική χρονιά για το σύλλογο. Είχαμε την καλύτερη ομάδα στην κατηγορία και νομίζω το αξίζουμε χωρίς αμφιβολία.

Για τους συμπαίκτες του, τους προπονητές και τον κόσμο:

Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους συμπαίκτες μου, στους προπονητές μας και στους ανθρώπους που κάθε μέρα ήταν στο γήπεδο σε κάθε προπόνηση και βοήθησαν με το δικό τους τρόπο. Επίσης αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και στον κόσμο του Ιλίου που ειδικά στα μεγάλα ματς, στην έδρα μας, βοήθησε πολύ με την παρουσία του.