camp4Ένα όνειρο το οποίο σχεδίαζαν για αρκετό καιρό είδαν να υλοποιείται οι ιθύνοντες του κρητικού μπάσκετ. Ο λόγος για τη δημιουργία ενός καμπ, το οποίο πέρα από οποιοδήποτε συλλογική κόντρα έχει ως κύριο γνώρισμα να μάθουν τα παιδιά μπάσκετ, να διασκεδάσουν και να περάσουν ξέγνοιαστα μερικές μέρες των διακοπών τους.

Η αρχή έγινε με τους ανθρώπους του Εργοτέλη που σε συνεργασία με αυτούς από τον Φιλαθλητικό, Ηρόδοτο ΟΑΣΗ και Ανδρογέα δημιούργησαν την Καλοκαιρινή Ακαδημία Μπάσκετ. Η «ΚΑΜΠ» φιλοξενεί στο ΤΕΙ Ηρακλείου περισσότερα από 110 παιδιά από όλη την Κρήτη και όχι μόνο. Εκεί “δάσκαλοι” του αθλήματος, εγκεκριμένοι προπονητές και μια οργανωμένη ομάδα ατόμων έχουν ως στόχο να camp1μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τα μυστικά της πορτοκαλί θεάς μέσα από άρτια καταρτισμένα προγράμματα.

Εκτός από τους προπονητές (Γιώργος Μακράκης, Στέλιος Καρκανάκης, Γιάννης Κόκκινος, Γιάννης Βισκαδουράκης, Γιώργος Μαματζάκης, Παντελής Χατζιδάκης, Βασίλης Κομψέλης, Γιώργος Βισκαδουράκης, Παναγιώτης Παγωνίδης, Αντώνης Πινακουλάκης), μια ομάδα ειδικευμένων ανθρώπων (φυσικοθεραπευτής-κινησιολόγος, ποδολόγος, διατροφολόγος-διαιτολόγος) καθημερινά συμβουλεύει τους «μικρούς» μπασκετμπολίστες για θέματα που τους αφορούν ή θα πρέπει να γνωρίζουν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καθημερινά διάφορες εκπλήξεις (καλεσμένοι του χώρου, δώρα κτλ.) ανεβάζουν το ενδιαφέρον των παιδιών τα οποία μέχρι στιγμής δείχνουν να διασκεδάζουν στο έπακρον. Σύμμαχοι στην όλη προσπάθεια είναι οι Amita, Grand, Foodism, Isla, Zaros, Aneksuperfast φυσικοθεραπεία κινησιοθεραπεία, κέντρο ποδοθεραπείας, Recoveri αποκατάσταση.

camp3

camp2