Εδωσαν το (καλό) παράδειγμα…

Kοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΟΠΑΠ Α.Ε. παρέθεσαν οι Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 11 και 13 Μαΐου. Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν επίσης και τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού (Στράτος Περπέρογλου, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου), οι οποίοι μίλησαν για το επικείμενο φάιναλ φορ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις όλων των παρευρισκόμενων:

Γιάννης Σπανουδάκης (Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ):

«Οι δύο ομάδες αποδεικνύουν ότι μας κάνουν περήφανους. Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός ενώνουν τους φιλάθλους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει προσφέρει μεγάλες χαρές, έχει προβάλει διεθνώς τη χώρα μας. Η ΟΠΑΠ επέλεξε να είναι μεγάλος χορηγός των δυο μεγάλων ομάδων και η επιλογή μας δικαιώνει. Πρόκειται για μία σπάνια εκδήλωση-μήνυμα προς όλους τους φιλάθλους. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι η ΟΠΑΠ εύχεται καλό ταξίδι και καλή τύχη στις δύο ομάδες».

Είναι κορυφαία επιτυχία του μπάσκετ και ευνοεί τα χορηγικά μας πλάνα. Χορηγούμε όλες τις ομάδες και έχει δυο συμφωνίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, τις οποίες ενδέχεται να συνεχίσουμε στο μέλλον. Σε επίπεδο ατομικό και ομαδικό μας δίνει τεράστιες ευκαιρίες».

Ζέλικο Ομπράντοβιτς:

«Πριν από κάθε φάιναλ φορ έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε κάθε μέρα και δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι καινούργιο να πω. Είναι μεγάλο αποτέλεσμα και για τους δυο ότι θα βρεθούν σε ένα ακόμα φάιναλ φορ και είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα. Είναι μεγάλο αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τον ημιτελικό.

Είναι εύκολο να δείτε φωτογραφίες μου πριν 20 χρόνια. Η Παρτιζάν είχε ασπρόμαυρα χρώματα και τα δικά μου μαλλιά ήταν μαύρα τότε. Είμαι χαρούμενος που θα γυρίσω στην Πόλη, όπου κατέκτησα το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της καριέρας μου. Πριν τη διοργάνωση κανείς δεν πίστευε ότι θα μπορούσαμε να φθάσουμε εκεί και όμως, τα καταφέραμε.

Θα είναι πολύ καλό που θα είμαστε όλοι μαζί. Στο μέλλον θα είναι καλό να σεβόμαστε τα καλά πράγματα και να προσπαθούμε να τα ακολουθήσουμε. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα ανάμεσα σε εμάς ή τους παίκτες. Όλοι θυμούνται το φάιναλ φορ του Βερολίνου, όταν δεν συνέβη τίποτα. Ελπίζω να γίνει αυτό και στην Ελλάδα ή στο ΣΕΦ. Οι εκλογές ήταν πριν δυο μέρες. Δεν είμαι πολιτικός για να πω αν μπορεί να αισθανθεί καλύτερα ο κόσμος. Αυτό θα κρατήσει μια μέρα και μετά θα συνεχίσει τη ζωή του. Όσοι αγαπούν το μπάσκετ θα εξακολουθούν να το αγαπούν με προβλήματα ή όχι».

Ντούσαν Ιβκοβιτς:

«Δίκαια πέρασαν και οι δυο ομάδες στο φάιναλ φορ. Είναι μεγάλη επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ. Είναι μόνιμη επιτυχία και ειδικά βλέποντας τις ομάδες της Ισπανίας και της Τουρκίας που επένδυσαν πολύ ή τις ισπανικές ομάδες. Εύχομαι καλύτερη δυνατή πορεία στο φάιναλ φορ σε εμάς και τον Παναθηναϊκό. Κάναμε ότι μπορούσαμε, ο,τι είναι δυνατόν για να είμαστε έτοιμοι με τη Μπαρτσελόνα και πιστεύω ότι θα παίξουμε καλό μπάσκετ.

Παρακολουθώ την Ελλάδα από το 1987 όταν πίστευε ότι ο Γκάλης έφερε κάτι καινούργιο. Ήμουν από τους προπονητές του. Πιστεύω ότι η μεγάλη διάρκεια που έχουν οι Έλληνες προπονητές είναι πολύ σημαντικό. Πιστεύω κάναμε και εμείς κάτι και εγώ και ο κουμπάρος μου.

Είμαστε, ήμασταν και θα είμαστε το παράδειγμα. Παλιά ο κανονισμός έλεγε ότι έπρεπε να παίζουν οι ομάδες από την ίδια χώρα στον ημιτελικό. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι σύντομα θα γίνουν με ανοικτές πόρτες παρουσία και των δυο φιλάθλων οι αγώνες. Θα δούμε και περισσότερους φιλάθλους έτσι να στηρίξουν τις ομάδες τους. Είναι η πρώτη ευκαιρία πριν τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος που θα είναι οι φίλαθλοι μαζί. Θα είναι τεστ. Όλοι πρέπει να υποστηρίξουν τις ελληνικές ομάδες. Θα είναι σαν πρώτο βήμα. Είμαι αισιόδοξος».

Γιώργος Πρίντεζης:

«Πρόκειται για ένα φάιναλ φορ και είναι ένα νοκ άουτ ματς. Έχει σημασία πως θα είναι η ομάδα εκείνη την ημέρα. Πιστεύω ότι και οι δυο ομάδες σε βάθος χρόνου και κυρίως εμείς, έχουμε δουλέψει έχουμε μια βάση ως ομάδα και έχουμε ελπίδες βάσιμες να κερδίσουμε».

Κώστας Παπανικολάου:

«Θέλουμε να χαρούμε το φάιναλ φορ γιατί αυτό θα είναι για αρκετούς το πρώτο τους. Πολλοί θωρούν επιτυχημένο αυτό που έχουμε κάνει. Όταν πας σε τέτοια διοργάνωση πρέπει να απολαμβάνεις το κάθε λεπτό. Οποιος έχει ψυχή, καρδιά για να παλέψει. Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε καρδιά και θέληση για να διεκδικήσουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Σαρούνας Γιασικεβίτσιους:

«Όλα τα μεγάλα ματς κρίνονται στις λεπτομέρειες, στα πιο μικρά πράγματα που κάνουν όμως μεγάλη διαφορά. Πρέπει να τα κάνουμε πολλές φορές, να έχουμε ένα σχέδιο και όταν κρίνονται στα ματς και είμαστε κοντά στο σκορ να είμαστε έτοιμοι για μια καλή πάσα, ένα σκριν, οτιδήποτε».

Στράτος Περπέρογλου:

«Συμφωνώ με τον Σάρας ότι είναι παιχνίδια που κρίνονται στις λεπτομέρειες. Και παίζει σημαντικό ρόλο η συγκέντρωση. Πρέπει να παλεύουμε για κάθε μπάλα, επειδή οτιδήποτε μπορεί να κρίνει το ματς».