Στην κοινωνία της Γ’ Εθνικής άλλοι… ανεβαίνουν και άλλοι κατεβαίνουν. Στη δύσκολη αυτή θέση για φέτος βρέθηκαν οι Ηρόδοτος, Εσπερος και Πορφύρας, οι οποίοι δεν άντεξαν να κρατηθούν περισσότερο απο ένα χρόνο στα… σοκάκια του 2ου ομίλου Νότου. Ο καθένας παλεψε σκληρά σύμφωνα με τα μέσα που είχε, όμως όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετά ώστε να τον κρατήσουν στην κατηγορια.

Οι πρώτοι υποψήφιοι σχεδόν απο τα μέσα της χρονιάς ήταν οι Κρητικοί καθώς το χαμηλό μπατζετ που διέθεσαν αλλά και η απειρία τους σε εθνικές κατηγορίες δε συμβάδιζε με τις απαιτήσεις του συνόλου. Έπειτα στο χορό αυτο μπήκαν και απο τη Λαμία μιας και η αποχώρηση παικτών αλλα και η εξέλιξη κάποιον καταστάσεων τους καταδίκασαν να αποχαιρετήσουν. Η πραγματική μάχη έγινε για τον τρίτο…. και φαρμακερό, που αποδείχτηκε ότι είναι ο σύλλογος του Πειραιά.

Τι και αν οι παίκτες του πάλευαν για την… τιμή των όπλων, τι κι αν στέρησαν βαθμούς απο τους πρωτοπόρους… Αυτό που είχε αναφέρει ο προπονητής της Σάμου στη λήξη του πρώτου γύρου (…ότι όποια ομάδα καταφέρει να κερδίσει ο Ηρόδοτος θα την πάρει μαζί του…) αποδείχτηκε σοφό. Η ήττα των “ροσονέρι” στη μεγαλόνησο στην 20η αγωνιστική ήταν η… ταφόπλακα τους και έτσι το συγκεκριμένο τρίο πριν από την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων τους κουνάει μαντίλι και εύχεται… εις το επανιδείν.