ΕΚΑΣΚΕΜ: Πρωταθλήτρια η Βέροια μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και πλώρη για τη Γ’ εθνική

Η ασίστ του Γιώργου Γιαννουζάκου και το άψογο τελείωμα του Μάντσου, που έγραψε το 60-59 καθόρισαν τον τίτλο στην Α ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο ΑΟΚ Βέροιας πανηγύρισε τη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή, επί του μαχητικού ΦΟ Αριδαίας, που προσπάθησε στην τελευταία επίθεσή του να “κλέψει” τη νίκη, δίχως όμως η μπάλα να του κάνει το χατίρι!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η τύχη χαμογέλασε στην ομάδα της Βέροιας, που παρότι βρέθηκε να “κυνηγά” στο σκορ, κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω. Η Αριδαία είδε τη διαφορά που είχε “χτίσει” (47-53) να εξανεμίζεται, με τα… βέλη τους για την εξέλιξη αυτή να στρέφονται κατά του δεύτερου διαιτητή της αναμέτρησης Πλ. Ελευθεριάδη. Μάλιστα εξέδωσαν και σχετική ανακοίνωση, στην οποία συγχαίρουν τη Βέροια για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά κρούουν το καμπανάκι προς τους αρμόδιους για την επιλογή των διαιτητών.

“Αισθανόμαστε την ανάγκη να συγχαρούμε και τους διαιτητές των τριών τελικών, κυρίους Ταρενίδη Σταύρο, Ευφραιμίδη Σταύρο, Ταρενίδη Κωνσταντίνο και Μελανίδη Μάριο, που κατάφεραν με ευκολία να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες τόσο κρίσιμων αγώνων. Μοναδική παραφωνία στη σειρά των τελικών ήταν ο ορισμός-πείραμα της ΚΕΔ της ΕΚΑΣΚΕΜ του δεύτερου διαιτητή της τελευταίας αναμέτρησης, που κατά γενική ομολογία χάλασε το παιχνίδι και κατ’ επέκταση τη γιορτή που θέλαμε να συμμετέχουμε, έστω και ως δευτεραθλητές!”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση και καταλήγει: “… Κύριοι, όσο εξυπηρετείτε συμφέροντα και κάνετε μικροπολιτική στο χώρο του μπάσκετ, θα μας βρίσκετε απέναντί σας. Όταν αποφασίσετε να συγκρουστείτε πραγματικά με τα παραπάνω, θα μας βρείτε και πάλι συνοδοιπόρους! Εμείς, ως διοίκηση του ΦΟ Αριδαίας ελπίζουμε, παρά την πίκρα μας, να γίνουμε όλοι σοφότεροι από τέτοια γεγονότα, δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε με την ίδια αγάπη για το μπάσκετ…”.

Όσον αφορά το νικητή, όπως προαναφέραμε κρίθηκε στις λεπτομέρειες και κυρίως στην κακή αμυντική λειτουργία της τελευταίας επίθεσης της Βέροιας. Οι παίκτες της Αριδαίας “έχασαν” τον Μάντσο, που δέχθηκε την ασίστ του Γιαννουζάκου και έδωσε τη νίκη με 60-59 στην ομάδα του.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-20, 39-35, 47-48, 60-59

ΑΟΚ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τούσας): Τρομπούκης 6, Ουσουλτζόγλου 10(1), Χρυσάφης, Γκανάς, Παπουλίδης 5, Βοργιαζίδης, Καπνάς 2, Ιωαννίδης, Μάντσος 25(2), Λέφας 1, Γκεκόπουλος, Γιαννουζάκος 11(1)

ΦΟ ΑΡΙΔΑΙΑΣ (Βάτσης): Αμπάρης 2, Κανονίδης 1, Σαμαρτζίδης, Τοπαλίδης 4, Αργυρός, Μπεγλόπουλος 12(2), Τόπκας, Αβραμίδης 16(4), Αμανίδης, Μακρόπουλος 9, Στρέπκος 12, Τζάτσης 3.

Δείτε το video της τελευταίας φάσης του ματς, όπως το κατέγραψε το sportsup.gr

Πηγή φωτογραφίας: sportsup.gr