Στιγμές συγκίνησης στην πίτα του ΣΕΠΚ

Στη μνήμη του “πατριάρχη” του ελληνικού μπάσκετ Φαίδωνα Ματθαίου αφιερώθηκε η χθεσινοβραδινή εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης κοπής του ΣΕΠΚ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε υπό τους ήχους του “My Way” του Φρανκ Σινάτρα ένα εξάλεπτο βίντεο με φωτογραφίες και συνεντεύξεις του αείμνηστου “πατριάρχη”, το οποίο επιμελήθηκε ο γιος του Αρης.

“Αν ρωτήσεις κάποιον τι περιέχει αυτή η μπάλα, θα σου πει αέρα. Για μένα η μπάλα του μπάσκετ δεν έχει μέσα αέρα, αλλά υπερηφάνεια, σεβασμό και αγάπη” ήταν η πιο χαρακτηριστική ατάκα του Φαίδωνα Ματθαίου γύρω από το μπάσκετ, προκαλώντας το χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. Για τον Φαίδωνα Ματθαίου μίλησαν ο Λουκάς Παπαϊωάννου, ο Βύρωνας Κρίθαρης, ενώ ο γιος του Αρης παρέλαβε από τον συγκινημένο Κώστα Μουρούζη το βραβείο του Συνδέσμου, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι… “ο πατέρας μου έχει πάρει αρκετά τρόπαια, αλλά αυτό είναι ξεχωριστό γιατί συμβολίζει την αγάπη σας προς εκείνον, αλλά και την αγάπη του προς εσάς”.

Επίσης τιμήθηκαν οι Απόστολος Κόντος, Μάκης Δενδρινός, Στάθης Βέργος και Μάκης Κατσαφάδος και όλοι οι προπονητές που κατέκτησαν πρωτάθλημα, κύπελλο ή άνοδο τη σεζόν 2010-11, μαζί με τους Ηλία Ζούρο, Φώτη Κατσικάρη και Τζώρτζη Δικαιουλάκο.