Εκοψαν την πίτα οι Ακαδημίες του Φίλιππου παρουσία Τσαρτσαρή

filippos-tsartsarisΑθλητές, γονείς, επίσημοι αλλά και φίλαθλοι γέμισαν την Κυριακή (15/2) το κλειστό γυμναστήριο «Άρης Γεωργιάδης» στην Ελιά όπου η Ακαδημία Μπάσκετ του Φιλίππου Βέροιας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Επίσημος προσκεκλημένος στην εκδήλωση ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Κώστας Τσαρτσαρής, ο οποίος και τιμήθηκε συμβολικά από τον πρόεδρο του Φιλίππου Βέροιας κο Τραπεζανλίδη Γιώργο. Επίσης, παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κος Θεόφιλος Κορωνάς, όλοι οι προπονητές των τμημάτων και οι παίκτες από την ανδρική ομάδα του Φιλίππου Τάσος Κασαμπαλής, Γιώργος Τριχόπουλος, Σωτήρης Γκιουλέκας και ο Μάτρινς Αμπέλε.

Η γιορτή ξεκίνησε με τον πάτερ Σωφρόνιο να ευλογεί και να κόβει την πίτα της Ακαδημίας ενώ σε σύντομο λόγο που απεύθυνέ τόνισε : «Με χαρά δέχτηκα την πρόσκληση του φίλου και αδελφού Δημήτρη Γκιμα να παρευρεθώ και να κόψω την βασιλόπιτα. Έτσι για μια ακόμη φορά θυμήθηκα ημέρες παλιές και ένδοξες. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να φτάσουν εκεί που επιθυμούν και να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρα τους. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι μέσα από τον αθλητισμό αποκτάς ήθος και αγωνιστικό φρόνημα. Η καριέρα, οι μεταγραφές θα τελειώσουν κάποια στιγμή αλλά το ήθος είναι αυτό που τελικά θα μείνει και είναι αυτό που πιστεύω βραβεύουμε σήμερα στο πρόσωπο του κου Τσαρτσαρή. Συγχαρητήρια σε όλους τους προπονητές και παράγοντες της ακαδημίας και εύχομαι για την ανδρική ομάδα σύντομα να βρίσκεται στην Α1.»

Στην συνέχεια τον λόγο εκ μέρους των προπονητών πήρε ο Δημήτρης Γκίμας : «Είμαστε σ’ αυτή την ομάδα από το 1999 και με την βοήθεια του θεού θα συνεχίσουμε με την ίδια όρεξη, διάθεση και στήριξη για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτά τα 15 χρόνια έχουν περάσει από τον Φίλιππο περίπου 3.000 παιδιά και οι μεγαλύτερη ικανοποίηση για μας τους προπονητές είναι όταν συναντάμε αυτά τα παιδιά στο δρόμο να βλέπουμε ότι έχουν διαμορφώσει μια σωστή προσωπικότητα. Θα τονίσω για μια ακόμη φορά ότι πρώτα πρέπει να κοιτάμε τα μαθήματα και έπειτα το μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την στήριξη τους όλα αυτά τα χρόνια. Η καρδία του συλλόγου είναι τα παιδιά και εσείς.»

Ο πρόεδρος του Φιλίππου Βέροιας κος Τραπεζανλίδης παίρνοντας τον λόγο είπε : «Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ. Να υπενθυμίσω ότι η ανδρική ομάδα χρειάζεται την στήριξη όλων μας στο γήπεδο για να πετύχει τον φετινό της στόχο που δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Στους μικρούς αθλητές εύχομαι μια χρονιά με υγεία και πολλές επιτυχίες».

Ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας κος Θεόφιλος Κορωνάς δήλωσε : «Μεταφέροντας και τις ευχές του Δημάρχου Βέροιας εύχομαι μια καλή αγωνιστική χρονιά σε αθλητές αλλά και προπονητές. Βλέποντας όλους εσάς, τους μικρούς αθλητές, συνειδητοποιώ ότι η δύναμη του Φιλίππου είστε εσείς. Όσο ο Φίλιππος έχει τέτοια τμήματα υποδομής με τόση μεγάλη μαζικότητα δεν έχει να φοβάται τίποτα. Είναι σπάνιο φαινόμενο για μια επαρχιακή πόλη να έχει τόσα πολλά παιδιά αλλά και τόσους καλούς αθλητές. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία».

Ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας του Φιλίππου Βέροιας Τάσος Κασαμπαλής στον σύντομο χαιρετισμό του είπε : «Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα σ’ αυτή τη γιορτή αλλά και για την στήριξη που παρέχεται στο γήπεδο κάθε Σάββατο».

Στην συνέχεια ο Δημήτρης Γκίμας παρουσίασε τον Κώστα Τσαρτσαρή ο οποίος παίρνοντας τον λόγο είπε : «Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους και με πολλές επιτυχίες. Ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, κάποια ίσως να ήταν και κάπως υπερβολικά. Όλες οι επιτυχίες να ξέρετε δεν έρχονται από μόνες τους. Έρχονται μέσα από την σκληρή και συνεχή δουλειά. Θυμάμαι τον εαυτό μου να ξημεροβραδιάζομαι με μια μπάλα του μπάσκετ παίζοντας με φίλους, μόνος αλλά και με την ομάδα. Είναι ο μόνος ο τρόπος για να φτάσει κάποιος πολύ ψηλά. Ξέροντας λοιπόν ότι τα παιδιά είναι το μέλλον της ομάδας και νιώθοντας την υποχρέωση να προσφέρω κάτι στην πόλη, στον χώρο και κυρίως στα παιδιά θα διοργανώσουμε από κοινού με τον Φίλιππο αλλά και με άλλες εξέχουσες προσωπικότητες του χώρου ένα καμπ το καλοκαίρι δίνοντας τις γνώσεις μας, συζητώντας αλλά και παίζοντας μπάσκετ. Σας ευχαριστώ που βρεθήκατε όλοι σήμερα εδώ και να είστε σίγουροι ότι θα τα λέμε πιο συχνά».

Στο τέλος της εκδήλωσης οι μικροί αθλητές που βρίσκονται για πρώτη φορά στην ακαδημία του Φιλίππου, με πρωτοβουλία των προπονητών τους, επιφύλασσαν μια έκπληξη για τον Κώστα Τσαρτσαρή παραδίδοντας του ένα φάκελο με ζωγραφιές που έκαναν, εκφράζοντας τα συναισθήματα τους αλλά και την συμπάθεια τους απέναντι στο πρόσωπο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κώστας Τσαρτσαρής έμεινε εντυπωσιασμένος από τον αριθμό των αθλητών της Ακαδημίας αλλά και το πάθος που δείχνουν οι μικροί αθλητές για το άθλημα.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου «Πρωτοβουλία για το παιδί» κος Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλους στον αυριανό (16/2) φιλικό αγώνα ανάμεσα στους Παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές Βέροιας και τους Βετεράνους Καλαθοσφαιριστές Ελλάδας που θα διεξαχθεί στο ΔΑΚ «Δημήτριος Βικέλας» στις 18:00.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας να μοιράζουν πιτάκια στους μικρούς της ακαδημίας από τους οποίους οι τυχεροί έλαβαν δώρα των χορηγών της ομάδας αλλά και τέσσερις φανέλες του Κώστα Τσαρτσαρή. Στην συνέχεια οι μικροί αθλητές φωτογραφήθηκαν και πήραν αυτόγραφα.

Ο Φίλιππος Βέροιας τμήμα μπάσκετ ευχαριστούν τους γονείς και τα παιδιά της πόλης για την αμέριστη εμπιστοσύνη που δείχνουν στο έργο τους και υπόσχονται να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να φανούν αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης.