Εκτόνωση της κρίσης…
Πρόσκληση Νικητιάδη στον ΠΣΑΚ

Εκτονώνεται, όπως διαφαίνεται η κρίση στο ελληνικό μπάσκετ, μετά την άμεση παρέμβαση του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου. Ο τελευταίος έκανε πράξη τη δέσμευσή του στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των ΚΑΕ και το απόγευμα της Τετάρτης (20/10) βρέθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Νικητιάδη. Απ’ τη συνάντηση αυτή βρέθηκε η φόρμουλα για την επίλυση τριών από τα έξι, βασικών θεμάτων, τα οποία είχε θέσει ο ΠΣΑΚ.

Το ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και ασφάλισης των παικτών της Α2, της έκδοσης τελεσίδικων αποφάσεων της ΕΕΟΔΑΚ εντός 45 ημερών και της κατάργησης της ΕΕΑ.

«Υπήρξε ταύτιση απόψεων. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και χαρακτηρίστηκε από την κοινή γραμμή για την αντιμετώπιση του προβλήματος που είχε δημιουργηθεί. Κατόπιν ισχυρών πιέσεων επιτελέσαμε το καθήκον μας στο ακέραιο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, δεσμευόμενος παράλληλα ότι η ομοσπονδία θ’ αναλάβει την κάλυψη των εισφορών στους παίκτες της Α2, έως ότου κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, οπότε κι η ευθύνη περνάει στην Πολιτεία.
Από την πλευρά του ο υφυπουργός τόνισε πως «… έγινε μία παραγωγική συζήτηση και υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων, για να τελειώνουμε με την αταξία που επικρατεί στο μπάσκετ. Αύριο θα καλέσω τους παίκτες, για να τους ανακοινώσω τις πρωτοβουλίες που πήραμε». Η Πέμπτη (21/10), λοιπόν, χαρακτηρίζεται ως καθοριστική ημέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων του ΠΣΑΚ.

Διότι μπορεί τα πάντα να δείχνουν ότι οδεύουν προς εκτόνωση, ωστόσο ο σύνδεσμος των καλαθοσφαιριστών τηρεί στάση αναμονής. Περιμένει τη συνάντηση με τον υφυπουργό, αλλά παράλληλα δεν «ρίχνει την αυλαία» της απεργίας. Μάλιστα με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο του παραθέτει όλα τα αιτήματα του συνδέσμου