Ελευθεριάδης: «Θετικά σημάδια»

efhbwnΗ Εθνική Εφήβων επέστρεψε από το Μανχάιμ της Γερμανίας. Εκεί όπου στο «μίνι Παγκόσμιο» όπως χαρακτηρίζεται το τουρνουά «Άλμπερτ Σβάιτζερ» η Ελλάδα κατέκτησε την πέμπτη θέση.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Ελευθεριάδης, με τους αγώνες να έχουν ολοκληρωθεί μιλά για την «καλύτερη φουρνιά» της Γερμανίας, τους Έλληνες… πρωτάρηδες σε διεθνές επίπεδο, αλλά και την Τουρκία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στον όμιλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 το καλοκαίρι.

«Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τα παιδιά. Οι αγώνες αυτοί βοήθησαν πολύ, γιατί είμαστε μια νέα ομάδα, να δούμε πολλά πράγματα. Δυνατά σημεία, αλλά και αδυναμίες. Και τώρα θα αξιοποιήσουμε ακόμη καλύτερα το χρόνο που έχουμε μπροστά μας για να βελτιώσουμε κάποια στοιχεία και να δουλέψουμε πολύ!»

-Ανάμεσα στις ομάδες που αντιμετωπίσαμε ήταν και η Τουρκία, η οποία βρίσκεται στον όμιλό μας στο Ευρωπαϊκό. Ποιες εντυπώσεις άφησε;

«Είναι μια καλή ομάδα, είναι ομάδα που ξέρουμε αρκετά καλά. Νικήσαμε στον μεταξύ μας αγώνα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως εδώ ήταν ένα φιλικό και επιπλέον πως είχαν και τουλάχιστον δύο απουσίες. Και σίγουρα μετράει πως το καλοκαίρι θα παίζουν ουσιαστικά εντός έδρας, αφού η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στη Σαμσούντα».

-Η ομάδα που φάνηκε να εντυπωσιάζει ήταν η οικοδέσποινα του τουρνουά. Τι είδατε;

«Η Γερμανία έχει μια εξαιρετική «φουρνιά» παιδιών. Οι ίδιοι οι Γερμανοί θεωρούν πως συνολικά είναι η καλύτερη που έχουν βγάλει. Έχουν ακολουθήσει ένα πρόγραμμα, δουλεύουν πάνω σε αυτό και αυτό φάνηκε στο παρκέ, στους αγώνες που παρακολουθήσαμε στο Μανχάιμ. Η Σερβία είχε επίσης καλή ομάδα, κι αυτοί με μια δυο απουσίες, η Ιταλία το ίδιο, ενώ καλή ομάδα είχε και η Αυστραλία, η οποία προετοιμάζεται ουσιαστικά για το Παγκόσμιο Παίδων (U17). Αντίθετα, η ομάδα που παρουσίασαν οι ΗΠΑ δεν ήταν όσο καλή θα περίμενε κάποιος. Δεν πιστεύω όμως πως είναι και η ομάδα που θα παρουσιάσουν σε επίσημους αγώνες. Θα έχουν σίγουρα αλλαγές».

-Και σε ότι αφορά την ελληνική ομάδα;

«Είμαι ευχαριστημένος. Είδαμε πολλά θετικά σημάδια και για εμάς το θετικότερο όλων ήταν ίσως το γεγονός πως παιδιά χωρίς διεθνή εμπειρία, στάθηκαν και έδωσαν λύσεις, δίνοντας θετικά μηνύματα για τη συνέχεια. Όπως επίσης, κάποια άλλα παιδιά παρουσιάστηκαν βελτιωμένα. Θα ξαναπώ πως όλα αυτό το υλικό που μαζέψαμε μέσα από τα παιχνίδια στη Γερμανία, θα πρέπει τώρα να αξιοποιηθεί με πάρα πολύ δουλειά στο παρκέ, ως το καλοκαίρι και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».