emiris-korwpiΛύπη, αγανάκτηση, θυμό και όλα τα συναισθήματα που θα μπορούσαν να γεννηθούν σε ένα αθλητή, ο οποίος είδε συμπαίκτη του να τραυματίζεται εντός παρκέ λόγω ακαταλληλότητας του αλλά και να κινδυνεύει και η ίδια του η σωματική ακεραιότητα περιτριγυρίζουν το Ηλία Εμίρη. Ο παίκτης του Κορωπί μάλιστα θέλησε να τα μοιραστεί με τους φίλους του στο facebook τις σκέψεις του γράφοντας:

“Έχουμε όλοι ευθύνη!!!
Ξεκινώ από εμένα, που παρόλο που θεώρησα αδιανόητο να πραγματοποιηθεί αγώνας μπάσκετ σε αυτό το γήπεδο προχθές, παρόλο που αγωνιζόμουν από το πρώτο δευτερόλεπτο με φόβο μη βρεθώ σε μία από τις 4-5 παγίδες νερού που υπήρχαν και χτυπήσω, παρότι κάθε λίγο φώναζα να σκουπιστεί το γήπεδο (προκαλώντας ορισμένες φορές τα ειρωνικά σχόλια αντιπάλων “συναδέλφων” και διαιτητών), δέχτηκα να αγωνιστώ! Μπήκα στο σωρό των προβάτων. Το αυτονόητο, το αδιαπραγμάτευτο γεγονός, δηλαδή ότι σε γήπεδο που έχει νερά εντός του αγωνιστικού χώρου ΔΕΝ πραγματοποιείται ΚΑΜΙΑ αθλητική δραστηριότητα, άφησε ασυγκίνητους τους υπεύθυνους του αγώνα, τις διοικήσεις των δύο ομάδων, τους προπονητές και τους παίκτες. Τριάντα άνθρωποι με εμπειρία στους αγωνιστικούς χώρους δεν μπόρεσαν να πράξουν το αυτονόητο: να αναβάλλουν τον αγώνα. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους, βαρεμάρα να ξαναέρθουν, σκοπιμότητα, οικονομικοί λόγοι, φόβος για τις κυρώσεις κλπ…κλπ… Ξαναλέω ΟΛΟΙ!
Το πράγμα σίγουρα βρωμάει από το κεφάλι. Δεν είναι δυνατόν να δημιουργούνται τέτοια διλήμματα σε παίκτες, σε προπονητές και διοικούντες. Η αλήθεια είναι πως η απόφαση είναι δύσκολη. Δεν μπαίνεις να παίξεις;;; “Είσαι γραφικός”, “κότα”, “υπερβολικός”, “πουλάς την ομάδα”, “δεν μπορείς να πάρεις την ευθύνη”, “θα μηδενιστείς”, “θα ξαναπληρώσεις”… Κι όμως κύριοι, δεν είναι προφανές;;; Καλύτερα όλα τα παραπάνω, παρά ο Θέμης στο χειρουργείο με κομμένο αχίλλειο και ο Αλέξης με θλάση στον προσαγωγό εξ αιτίας της εγκληματικής αμέλειας.
Δε θέλω να σχολιάσω την ειρωνική συμπεριφορά κάποιων παικτών του Αγρινίου όταν ζητούσαμε επανειλημμένως τη διακοπή του αγώνα, θεωρώ πως δεν κατάλαβαν ότι μας ενδιέφερε η υγεία όλων μας και όχι ο,τιδήποτε είχε να κάνει με τον αγώνα. Εξάλλου αμέσως μετά την πρώτη αντίδραση έδειξαν και αυτοί αληθινό ενδιαφέρον για τα 2 παιδιά που χτύπησαν.
Αλλά, τι να πρωτοπώ για την εγκληματική αμέλεια και την ανευθυνότητα των διαιτητών και του κομισάριου του αγώνα, που φέρουν ευθύνη για τη διεξαγωγή του αγώνα;;; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ!!!
Τι να πω για την εγκληματική αμέλεια και την ανευθυνότητα του Δήμου Αγρινίου που επιτρέπει τη διεξαγωγή αγώνων σε αυτό το γήπεδο ακόμα και κατά τη διάρκεια βροχόπτωσης; ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ!!!
Λίγο πριν φύγουμε από το γήπεδο άκουσα πως η διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου καθώς και ο προπονητής της, ζητούσε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Σε μία πολύ ήρεμη και πολιτισμένη κουβέντα που είχαμε με τον κ. Διαμαντάκο, μου ξεκαθάρισε την άποψή του, ότι δηλαδή το παιχνίδι έπρεπε να συνεχιστεί, γιατί ποτέ στο παρελθόν δεν έχει διακοπεί αγώνας για αντίστοιχο λόγο και πως εκ του πονηρού “κάποιοι” θέλουν να επωφεληθούν από την κατάσταση και να κρατήσουν αυτό το παιχνίδι “καβάτζα” γιατί έτσι τους συμφέρει…
Αυτά που του είπα θα γράψω και εδώ: Τέτοιες κουβέντες τη στιγμή που ο φίλος μου είναι στο νοσοκομείο και τη στιγμή που μιλάμε για σωματική ακεραιότητα αθλητών (παιδιών των οποίων έχει και ο προπονητής την ευθύνη), είναι παντελώς άσχετες με την ουσία του όλου πράγματος. Είναι απαράδεκτο να ακούγονται από προπονητή, που οφείλει να είναι ΚΑΙ παιδαγωγός, όχι ανεύθυνος και μικρόμυαλος σε κρίσιμες στιγμές.
Με ακόμη μεγαλύτερη λύπη διάβασα την προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας από κάποιους, ότι δηλαδή ο προπονητής μας και το σωματείο, ύστερα από συζήτηση που δεν έγινε ποτέ, συμφώνησε να αγωνιστούμε, πως ο 2ος τραυματισμός προήλθε από σύγκρουση και πως τραυματίστηκε και παίκτης του Αγρινίου.
Ήμουν εκεί! Δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω!
Ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΤΑΝ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΧΑΜΕ 2 ΤΡΑΓΙΚΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ.
Αυτή είναι η ουσία. Πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί που φέρουν νομική και ηθική ευθύνη και να πάψουμε οι υπόλοιποι να είμαστε πρόβατα. Αν θέλουμε κάποια στιγμή να πάμε λίγο μπροστά και να αλλάξουμε κάτι, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!!! ΟΠΟΙΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ!!!
Περαστικά στους 2 φίλους που χτύπησαν!
Θεμάρα, Αρχηγέ, σε όλη την πορεία θα είμαστε μαζί!”.