«Εμείς θα βγούμε Πρωταθλητές, με τον Κόσμο στο πλευρό μας»

ionikos_nikaiasΤην αγανάκτησή του εκφράζει μέσω ανακοίνωσής του ο Ιωνικός Νικαίας για την απόφαση  που πάρθηκε για την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση αναφέρει πως δεν μπορεί να εξαντλείται η αυστηρότητα της Αρχής για τέτοια ζητήματα – και κυρίως να γίνεται επιλεκτικά κατά το δοκούν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση Επιτροπής Μπάσκετ Ιωνικού Ν.

Με μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Δικαιοδοτικού οργάνου της ΕΟΚ για ποινή δύο (2) κεκλεισμένων των θυρών αγωνιστικών.Η απόφαση πάρθηκε σχετικά με το παιχνίδι Ιωνικός-Περιστέρι όταν οι φίλοι της Ομάδας άναψαν πριν την έναρξη του αγώνα καπνογόνo και έριξαν κορδέλες.

Κάτι που γίνεται σε αρκετά γήπεδα στην Ελλάδα και μάλιστα στην Α1, αποτελεί λόγο να στερηθούν 700 και πλέον φίλαθλοι που παρακολουθούν κάθε Κυριακή τους αγώνες του Ιωνικού την αγαπημένη του Ομάδα.

Η απόφαση έρχεται μετά την πρώτη στην Ιστορία της Β Εθνικής απόφαση απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, πάλι εις βάρος των φίλων του Ιωνικού.

Προφανώς η ΕΟΚ συνεχίζει να παραγνωρίζει ότι ο Ιωνικός, την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά σε όποιο γήπεδο και αν βρέθηκε εκτός της έδρας – σε Χολαργό, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, στα Εξάρχεια, στο Κερατσίνι στο πλέον κρίσιμο ντέρμπι με τον Εθνικό – συνοδεύθηκε από δεκάδες οπαδών του και δεν δημιούργησε το παραμικρό και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις συνυπάρχοντας με την παρουσία αντίπαλης οργανωμένης μερίδας θεατών σε ευπρεπή πλαίσια.

Η επιτροπή μπάσκετ από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του τμήματος κατέστησε σαφές πως την ενδιαφέρει και η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, μακριά από ακρότητες. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και έχουν δοθεί σχετικά διαπιστευτήρια. Το ευτυχές είναι πως οι οργανωμένοι φίλοι της Ομάδας μας το έχουν αντιληφθεί αυτό και έχουν κάνει κι εκείνοι σπουδαία βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαστε Περήφανοι γι’ αυτο όσό και κάποιο συνεχίζουν να το αγνοούν.

Θεωρούμε αδιανόητη την απόφαση για ένα ανύπαρκτο θέμα (δεν επηρέασε ούτε την διεξαγωγή του αγώνα ούτε στράφηκε εναντίον αθλητή ή παράγοντα του Περιστερίου).

Διαμαρτυρόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις καθώς δεν μπορεί να εξαντλείται η αυστηρότητα της Αρχής για τέτοια ζητήματα – και κυρίως να γίνεται επιλεκτικά κατά το δοκούν. Τέτοιες ενέργειες – αποφάσεις αποτελούν χλεύη στην προσπάθεια μας.

Εμείς, δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, της Ιστορίας μας και των Αξιών που πρεσβεύουμε.

Βέβαιοι για το δίκαιο της αγανάκτησής μας και το άδικο της απόφασης, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και την επίτευξη των στόχων μας: Και ανανεώνουμε την υπόσχεση στους φίλους του Ιωνικού:

Εμείς θα βγούμε Πρωταθλητές, με τον Κόσμο στο πλευρό μας».