Η επική ανατροπή του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας είναι πολύ λογικό να προκάλεσε αίσθηση… déjà vu στους παίκτες του Κοροίβου. Άλλωστε, περίπου τρεις ώρες πριν από τους πρωταθλητές Ευρώπης, πια, «ερυθρόλευκους», οι παίκτες του Βασίλη Γιάνναρη είχαν κάνει ακριβώς το ίδιο απέναντι στον Φιλαθλητικό!

Ο Κόροιβος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 21 πόντους διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και με 9 μόλις 1’45’’ πριν από τη λήξη του αγώνα. Κι όμως κατόρθωσε να κρατηθεί «ζωντανός», να ανατρέψει τη διαφορά και στο τέλος να πάρει και τη νίκη που τον ανεβάζει στην 5η θέση, χάρη στο λέι-απ του Αντώνη Γκοντόπουλου. «Μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο λέγαμε αν μην χάσουμε με μεγάλη διαφορά. Εγώ δεν κοιτούσα καν πόσο ήταν το σκορ. Αρχισα να κοιτάζω σε το ταμπλό περίπου 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη, ήταν απίστευτο…» λέει στο Infobasket ο Μάριος Σακελλαράκης.

Η νίκη επί του Φιλαθλητικού, βέβαια, αποτελεί την κορυφαία στιγμή μιας ομάδας που πέρασε από χίλια κύματα για να φτάσει εκεί όπου βρίσκεται τώρα. «Αν δουλεύεις τόσο πολύ, όσο δουλεύουμε εμείς από την αρχή της χρονιάς, όλα γίνονται. Το πιστεύαμε από την αρχή ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά, ακόμα και όταν πολλοί έλεγαν ότι είμαστε μια πεντάδα όλοι κι όλοι, ότι πάμε για να σωθούμε…» λέει από τη μεριά του ο Κώστας Αγαπιάδης.

«Οι βάσεις μπήκαν από την αρχή. Σε κάθε αγώνα μπαίναμε για να νικήσουμε, δεν είχαμε ποτέ ηττοπάθεια στο παιχνίδι μας. Από την αρχή του πρωταθλήματος βλέπαμε μόνο τη νίκη. Μπορεί να κερδίζαμε και να λέγαμε για πλάκα μεταξύ μας… “εμείς και οι άθλοι του Ηρακλή είμαστε”, η ουσία είναι όμως πως παίζουμε πάντα για τη νίκη» συνεχίζει ο βασικός πόιντ γκαρντ του Κοροίβου.

Τα προβλήματα πάντως ήταν πάρα πολλά κατά τη διάρκεια της σεζόν… «Όταν μένεις σε όλη τη χρονιά με 5-6 άτομα, δεν έχεις ούτε φυσικοθεραπευτή, δεν είναι εύκολο να βγάλεις μια χρονιά. Ωστόσο είμαστε μία παρέα, μια καλοδουλεμένη ομάδα και έχουμε φιλοδοξίες. Βάλαμε το εγώ κάτω από το εμείς και μας βγήκε» υποστηρίζει ο Αγαπιάδης.

«Ηταν πολύ δύσκολη χρονιά, έγιναν πολλά, αυτά όμως ίσως και να μας συσπείρωσαν. Δεν το κρύβω ότι ήμασταν έτοιμοι να τα παρατήσουμε κάποιες στιγμές, όμως μας βοήθησε ο κόουτς να κρατηθούμε. Ηταν μεγάλη εμπειρία το ότι βγάλαμε αυτή τη χρονιά» τονίζει ο Σακελλαράκης, που αποδίδει την εξαιρετική χρονιά του στις «συγκυρίες, που με ευνόησαν», αλλά και «στους δύο προπονητές, τον Ελευθεριάδη και τον Γιάνναρη, που με πίστεψαν».