Εμπρός στο δρόμο που… χάραξε ο τελικός!

Ο 36ος τελικός του κυπέλλου Ελλάδας έχει ήδη περάσει στην ιστορία κι εκείνο που μένει πέρα απ’ την κατάκτησή του τροπαίου απ’ τον Ολυμπιακό είναι κι η συμπεριφορά των οπαδών. Τελικός δίχως επεισόδια, παρατράγουδα κι όλα τα… συναφή, που τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν την απαραίτητη “γαρνιτούρα” των αγώνων, εξέλειπαν απ’ το συγκεκριμένο παιχνίδι κι αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.

Κι ίσως αυτή η εικόνα ν’ αποτελέσει αρχή για ένα καλύτερο αύριο στον θεσμό και όχι μόνο… Άλλωστε αυτό υποστηρίζει κι η ομοσπονδία μπάσκετ ότι αποτελεί τον δικό της στόχο, το δικό της… στοίχημα, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της, που εξέδωσε λίγες ώρες μετά τον τελικό.

“Η ομαλή εξέλιξη (δυστυχώς ζητούμενο στη σημερινή εποχή) της διοργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας 2011 είναι αποτέλεσμα εξαιρετικής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ και συμπληρώνει: “Ως εκ τούτου η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της, προς τις ΚΑΕ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, την Αστυνομία, την Υπηρεσία Ιδιωτικής Ασφάλειας, τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας και του Κλειστού Γηπέδου του Ελληνικού, τους συνεργάτες της Ομοσπονδίας για το τελετουργικό, την ΕΡΤ για την κάλυψη, τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο και φυσικά, τους φιλάθλους.

Η ΕΟΚ είχε, έχει και θα έχει ως μεγάλη προσδοκία – ως ανταπόκριση στην ανάλογη απαίτηση των φίλων του μπάσκετ – ο τελικός του Κυπέλλου να επανέλθει στην καταξίωση του, ως γιορτή του αθλήματος. Είναι δε, αποφασισμένη με κάθε κόστος, με κάθε θυσία και με όλα τα (ανθρώπινα) λάθη και παραλείψεις, να ικανοποιήσει τη συγκεκριμένη προσδοκία.

Κι έτσι να ανταποκριθεί και σε αυτήν την υποχρέωσή της προς τους υγιώς σκεπτόμενους φίλους του ελληνικού μπάσκετ”.