Εναρξη των Ακαδημιών στο νέο «παλάτι»

Στο νέο κλειστό γυμναστήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, έγινε με απόλυτη επιτυχία η τελετή έναρξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου.

Εγκαινιάζοντας τη νέα αγωνιστική περίοδο 2011-2012, από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (31/8) εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του μπάσκετ κατέκλυσαν κυριολεκτικά τους όμορφους και λειτουργικούς χώρους των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, που κατά γενικά ομολογία είναι ένα κόσμημα για την Κατερίνη.

Στην τελετή που τίμησαν τόσο οι διψασμένοι για αθλητισμό νέοι της περιοχής, όσο και πάρα πολλοί γονείς, αξιοσημείωτη ήταν και η παρουσία των αρχών της πόλης και του κ. Διονύση Ψωμιάδη, αναπληρωτή περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μαζική προσέλευση του κόσμου δείχνει και το αγκάλιασμα στις άοκνες προσπάθειες του Πιερικού Αρχελάου, που χάρη σ΄ αυτές τα τελευταία χρόνια επανήλθαν οι παλιές καλές μέρες στο μπάσκετ της Πιερίας. Τα πεντακόσια περίπου αγόρια και κορίτσια που αποτελούν την Ακαδημία Μπάσκετ  η οποία πλαισιώνεται από μια πλειάδα προπονητών και επιστημονικούς συνεργάτες,  δείχνει και το έντονο ενδιαφέρον τους για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

«Όλα για τα παιδιά», όπως είπε καταχειροκροτούμενος μετά τον αγιασμό ο εφημέριος του Αγίου Χαραλάμπους Σιδ. Σταθμού π. Κυριάκος που  μαζί με τις ευχές του, τόνισε με νόημα «Να προαχθεί ο καλός αθλητισμός, όπως αυτός καρποφορείται στην πόλη μας».

Τους παραβρισκόμενους ευχαρίστησε για την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας, που αναφέρθηκε στη Δημοτική Αρχή για τη συμβολή της στην κατασκευή του νέου γυμναστηρίου. Εκφράζοντας ευχές  στα παιδιά για «Καλή Χρονιά», τόνισε τη σημασία του νέου αυτού αθλητικού συγκροτήματος.

Τέλος, χαιρετισμό απηύθυναν ο αναπληρωτής περιφερειάρχης, Διονύσιος Ψωμιάδης, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης, Αλέξανδρος Γιουμίδης, ο Δημήτρης Πόδας από τον Πιερικό Αρχέλαο και ο υπεύθυνος της Ακαδημίας Μπάσκετ Στέλιος Χατζηϊωάννου.