Ενα ακόμα φορτίο…

Θα ήταν περιττό να αναφερθούμε για ακόμα μία φορά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες, αφού πλέον ο κάθε μπασκετικός γνωρίζει πως έχει η κατάσταση. Σε όλα αυτά λοιπόν ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα βάρος στις ομάδες και δεν είναι άλλο από τις… μπάλες. Μπορεί να ακούγεται… γελοίο, αλλά δεν είναι, καθώς κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει περίπου 2.000 ευρώ επιπλέον για να αγοράσει μπάλες.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, σε όλες τις εθνικές κατηγορίες η Spalding αντικαθιστά τη molten, με τις οποίες αγωνίζονταν μέχρι την περσινή χρονιά οι ομάδες.  Κάθε σύλλογος δικαιούται από τη συμφωνία που προέκυψε μεταξύ τις εταιρείας και της ΕΟΚ, πέντε μπάλες. Όμως, η χρονιά δεν… βγαίνει με τόσες καθώς στο… περίπου χρειάζονται 15! Αποτέλεσμα, λοιπόν, τις υπόλοιπες μπάλες να πρέπει να τις αγοράσουν οι ομάδες. Θα πείτε ότι αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αλλά επειδή οι καιροί τυγχάνει να είναι τέτοιοι, δεν θα έπρεπε η  ΕΟΚ να ελαφρύνει έστω και στο ελάχιστο τις ομάδες;

Με την τιμή κάθε μπάλας να κυμαίνεται στα 150 ευρώ, αν κάθε ομάδα αγοράσει από 10, ισοδυναμεί με 1500, φανταστείτε αν χρειάζεται και… καβάτζα, τότε το κόστος ανεβαίνει ακόμα περισσότερα, στα 2.000. Όταν οι ομάδες δεν παίρνουν τα οδοιπορικά, όταν με δυσκολία βρίσκουν χορηγούς (άλλες με δυσκολία κατεβαίνουν να παίξουν…), έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα έξοδο, όταν από αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να πληρωθούν παίκτες, οι οποίοι έχουν… ξεχάσει από το πότε έχουν να λάβουν χρήματα!

Το θέμα λοιπόν είναι πως σε αυτό το θέμα η ΕΟΚ θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει και να βοηθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το δικό της πρωτάθλημα.

Τηλεοπτική κάλυψη (;)

Ωστόσο, υπάρχουν και ευχάριστα, καθώς μάθαμε πως υπάρχει μία συζήτηση (ελπίζουμε αν όλα πάνε καλά να αναφερθούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες), για κάλυψη των αγώνων της Α2 από τηλεοπτικό κανάλι. Κάθε χρόνο, η  Α2 αποδεικνύει το πόσο ανταγωνιστικό και ενδιαφέρων πρωτάθλημα είναι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το παρακολουθούν, αλλά αν υπάρχει και τηλεοπτική στέγη μπορεί να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους. Εμείς, ως φαν, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις!