«Ενα παιχνίδι και όχι “πόλεμος”»

Ανακοίνωση για τα επεισόδια του σαββατιάτικου αγώνα με το Παγκράτι εξέδωσε η Αγία Παρασκευή. Μεταξύ άλλων, η ΚΑΠ θέλει να  επιστήσει την προσοχή της ΕΟΚ και των Αρμόδιων Αρχών, ώστε να επιληφθούν άμεσα του θέματος, ενώ τονίζει ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και όχι “πόλεμος”.

Αναλυτικά:

«Το απόγευμα του Σαββάτου 3/11/2012, γίναμε μάρτυρες ατυχών και θλιβερών επεισοδίων στην αναμέτρηση της ομάδος μας με τον ΑΟ Παγκρατίου, στο κλειστό του Κοντόπευκου, επεισόδια τα οποία προκλήθηκαν από μερίδα οπαδών των φιλοξενούμενων.

Το ΔΣ της ΚΑΠ διαμαρτύρεται έντονα, καυτηριάζει και καταδικάζει την απαράδεκτη συμπεριφορά αυτής της μικρής μερίδας “ανεγκέφαλών”, που καμία σχέση δεν έχει με τα ιδεώδη του αθλητισμού και το “ευ αγωνίζεσθαι”.

Συγκεκριμένα, τα άτομα αυτά, που καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ασχημονούσαν και εξύβριζαν τους παίκτες της ομάδος μας, σε κάποιο σημείο -προς το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου- επιτέθηκαν και χειροδίκησαν εις βάρος φιλάθλων της ομάδος μας, νεαρών αλλά και ανθρώπων μεγάλης ηλικίας. Δεν δίστασαν μάλιστα, να χτυπήσουν ακόμη και νεαρή κοπέλα (η οποία τυγχάνει να είναι και κόρη της Εφόρου της ΚΑΠ), που βρισκόταν κοντά στο περιστατικό, ενώ κινδύνευσαν ακόμη και παιδιά προσχολικής ηλικίας, που κάθονταν με τους γονείς τους στην εξέδρα! Στο βίντεο του παιχνιδιού έχουν καταγραφεί οι ασχήμιες των οπαδών του Παγκρατίου.

Η εν λόγω εικόνα ήταν κάτι το απαράδεκτο, κατακριτέο και ασυνήθιστο για εμάς, μιας και οι φίλαθλοι της ομάδας μας ουδέποτε έχουν δημιουργήσει το παραμικρό, είτε εντός είτε εκτός έδρας.

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε το γεγονός ότι οι ταραξίες αυτοί εισήλθαν στο κλειστό του Κοντόπευκου με τις προσκλήσεις που παρέλαβε από εμάς η διοίκηση του Παγκρατίου!

Όσον αφορά τις απειλές που ακούστηκαν από ορισμένους “ανεγκέφαλους”, όπως π.χ. “μην τολμήσετε να έλθετε στο Παγκράτι στον δεύτερο γύρο”, θέλουμε να πιστεύουμε ότι προέρχονται από αυτή τη μεμονωμένη μερίδα “θερμοκέφαλων” και ότι δεν αντιπροσωπεύουν την ιστορική ομάδα του Παγκρατίου και περιμένουμε να τις αποδοκιμάσει, όπως και τα θλιβερά επεισόδια…

Τέλος, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή της ΕΟΚ και των Αρμόδιων Αρχών, ώστε να επιληφθούν άμεσα του θέματος, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι οπαδοί δημιουργούν τέτοιες καταστάσεις…

Ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι και ας διαφυλάξουμε την υγεία του αγωνίσματος και του αθλητισμού γενικότερα. Όλοι οι αγώνες πρέπει να είναι απλά ένα παιχνίδι και όχι “πόλεμος”…»