Ενδεχόμενος δόλος από ΑΠΟΕΛ και Λι

1.798 λέξεις αυτό είναι το πόρισμα στο οποίο κατέληξε ο Ερευνών λειτουργός στην υπόθεση του Aρθουρ Λι. Συμφωνά με αυτό, εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχει δόλος από πλευράς τόσο του ΑΠΟΕΛ για την εγγραφή του παίκτη, όσο και από τον ίδιο τον παίκτη.

«Με βάση το πιο πάνω υλικό ο Ερευνητής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σχετικά με την εξιδεικευμένη υπόθεση για την εγγραφή του Arthur Lee η αίτηση εγγραφής ταχυδρομήθηκε στις 8/10/10 και παρελήφθει από την Κ.Ο.Κ. στις 11/10/10. Στο θέμα αυτό υιοθετείται το επίσημο πόρισμα των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών.

Η αίτηση εγγραφής που παρελήφθει έφερε ως ημερομηνία την 26/9/10 η οποία ήταν Κυριακή. Η τακτική που ακολούθησε η μόνιμη υπηρεσία της Κ.Ο.Κ. φαίνεται ότι δεν ήταν σύμφωνη με το Καταστατικό. Συγκεκριμένα το Δελτίο Ταυτότητας εξεδόθει με ημερομηνία 26/9/10 ενώ το Πιστοποιητικό Ελευθερίας του Καλαθοσφαιριστή έχει ημερομηνία τις 5/10/10. Σύμφωνα με το γενικό κανονισμό το δελτίο έπρεπε να είχε ως ημερομηνία την ίδια ή μεταγενέστερη της λήψεως του Πιστοποιητικού Ελευθερίας του καλαθοσφαιριστή…..

…. Γίνεται λοιπόν εύρημα πως υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση δόλου από το Σωματείο ΑΠΟΕΛ για την παράτυπη και παράνομη εξασφάλιση δελτίου ταυτότητος για τον Καλαθοσφαιριστή Arthur Lee. Η ίδια ευθύνη καταλογίζεται και στον καλαθοσφαιριστή Arthur Lee διότι υπέγραψε την αίτηση εγγραφής του με ημερ.26/9/10. Παρά την παράκληση του Ερευνητή όπως ο καλαθοσφαιριστής καταθέσει ενώπιον του οτιδήποτε γνωρίζει, αυτός μέσω του Δικηγόρου του κ.Κύπρου Ιωαννίδη αλλά και των στελεχών της Διοικήσεως του Σωματείου ΑΠΟΕΛ κ.κ.Γ.Ιωάννου και Χρ.Πάλλη διεβίβασε στον Ερευνητή την θέση του ότι δεν γνωρίζει τίποτε για το όλο θέμα. Η άρνηση του να παρουσιάσει οποιαδήποτε εξήγηση για τις ενέργειες, στις οποίες συμμετείχε θεωρείται συνυπόλογος με το Σωματείο του για ενδεχόμενο δόλο…», αναφέρει μεταξύ άλλων το πόρισμα.

Ο Ερευνώντας λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Σωματείο ΑΠΟΕΛ και ο Καλαθοσφαιριστής Αρθουρ Λι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη για τις παράνομες ενέργειες τους που συνιστούν αθλητικό παράπτωμα και αντιαθλητική συμπεριφορά.

Πηγή: sentragoal.com.cy