Ενόχληση από τη στάση του Λαγκαδά

Με μια διευκρινιστική ανακοίνωση ο Απόλλων Πατρών σχολίασε την τιμωρία του, της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών από την ΕΟΚ για τη δεκάλεπτη διακοπή που του αγώνα με τον Ερμή Λαγκαδά. Σε αυτή οι «μελανόλευκοι» καταδικάζουν τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους, παρόλο που αυτή προήλθε ύστερα από την προκλητική συμπεριφορά του Νησιώτη, ενώ παράλληλα δείχνουν την ενόχληση τους για τη στάση τους, καθώς με υπόμνημά , υποστήριξαν πως κινδύνευσε η σωματική ακεραιότητα των παικτών και των συνοδών της.

Η ανακοίνωση:

«Με έκπληξη και αποστροφή αντικρίσαμε την παράσταση δια σχετικού υπομνήματος του Σωματείου “Μ.Α.Σ. ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ” ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κατά την απολογία μας ενώπιον του ως άνω οργάνου κατά τη δικάσιμο της 7ης Ιανουαρίου 2011, προκειμένου να υποστηρίξει ότι κατά τη μεταξύ μας αναμέτρηση (22/12/2010) για το Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών ΔΗΘΕΝ απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των παικτών, προπονητών και λοιπών προσώπων που βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας τους.

Η ως άνω ενέργεια καταδεικνύει αφενός μεν την “εμπιστοσύνη” που τρέφει η Διοίκηση του εν λόγω Σωματείου στο ορθόν της κρίσεως των αρμοδίων πειθαρχικών οργάνων του Πρωταθλήματος, αφετέρου δε το “αίσθημα αλληλεγγύης” μεταξύ συναγωνιζομένων Σωματείων που διακατέχει τους παράγοντες του Ερμή Λαγκαδά.

Καταδικάζουμε ως διοίκηση ΡΗΤΑ τη συμπεριφορά των φιλάθλων μας, υπενθυμίζουμε όμως παράλληλα στα μέλη της Διοίκησης του Ερμή Λαγκαδά ότι αιτία αυτής υπήρξαν οι προκλητικές χειρονομίες και απειλές του αθλητή τους Νησιώτη Ε., οι οποίες κατεγράφησαν λεπτομερώς στο βίντεο, περιλήφθηκαν στην έκθεση του αρμοδίου παρατηρητή ΔΕΑΒ, έγιναν αντικείμενο μνείας στην απόφαση της τιμωρίας μας και το ενδεχομένως αξιόποινο των οποίων θα κρίνει η αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Επίσης τους υπενθυμίζουμε την άμεση επέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας μαζί με τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ και παλιού αθλητή του Συλλόγου μας Κώστα Πετρόπουλου, οι οποίοι έσπευσαν να προστατεύσουν τους φιλοξενούμενους και εκκένωσαν τον χώρο όπισθεν του πάγκου τους».