Εξοδος “Λευκάδα” και η μάχη της παραμονής

Επιστροφή ξανά στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και η 13η αγωνιστική επιφυλάσσει πολλά αμφίρροπα παιχνίδια. Η ΑΕΚ θα παλέψει σε μια δύσκολη έδρα, ενώ η μάχη στα… χαμηλά αναμένεται “καυτή”. Αμύντας και Πιερικός Αρχέλαος αναμένεται να τα δώσουν όλα σε ένα παιχνίδι όπου μπορεί να κρίνει πολλά. Η πρώτη δυάδα, Πανελευσινιακός και Απόλλων Πατρών καλούνται να κάνουν καθήκον τους και να κυριαρχήσουν στα σπίτια τους, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις τους, ενώ τέλος, ματσάρα θα γίνει στην Κηφισιά, όπου η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου παλεύει για την παραμονή της.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΕΚ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00) 

Ματς για τη χρονιά για τους Λευκαδίτες, δύσκολη έξοδος για την ΑΕΚ. Η Δόξα θέλει πάση θυσία τη νίκη αφού μπορεί να κρίνει την παραμονή της, ενώ έπειτα από καιρό οι γηπεδούχοι  δεν θα έχουν απουσίες. Η ΑΕΚ θα παλέψει για τη 10η σερί νίκη της και να διατηρηθεί στα υψηλά πατώματα. Αμφίβολος ο Κούρτης, εκτός ο Τζόλος.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ (Λαύριο, 17:00)

Χαλαρά μπαίνει η νέα χρονιά για το Λαύριο αφού τους βρίσκει αντιμέτωπους με την αποδιοργανωμένη ΑΕΚ Αργους. Οι Αργίτες αναμένεται να παραταχθούν με επιπλέον προβλήματα καθώς αναμένεται να υπάρξουν απουσίες.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Λαγκαδά, 17:00)

Η έδρα του Λαγκαδά είναι πάντα «καυτή».  Στόχος του Ερμή είναι διατηρηθεί μακριά από την τελευταία πεντάδα και γι΄αυτό δεν θέλει να χάσει άλλα παιχνίδια στην έδρα του. Το θετικό δε για τους γηπεδούχους είναι ότι έπειτα από καιρό είναι πλήρης. Από την άλλη οι Ικαροι θέλουν να βάλουν στοπ στις τέσσερις σερί ήττες και να ξεκινήσουν με νίκη τη χρονιά.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Δάφνης, 17:00)

Παιχνίδι ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες ή αλλιώς μάχη παραμονής. Ο Αμύντας θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και να πάρει μία πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που παλεύει για τον ίδιο στόχο. Ο Πιερικός μπορεί να διεκδικήσει το παιχνίδι και να κατακτήσει τους δύο βαθμούς. Αποτέλεσμα όλο αυτού ένα ματς αμφίρροπο.

Ν. ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΦΗ (Ν. Κηφισιά, 16:00)

Ντέρμπι επιφύλαξε η νέα χρόνια για την Κηφισιά και τον ΟΦΗ.  Οι μεν γηπεδούχοι χρειάζονται βαθμούς για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού οι δε φιλοξενούμενοι για να μην απομακρυνθούν από τις πρώτες θέσεις. Η Κηφισιά με όπλο την έδρα της θα παλέψει για μια μεγάλη νίκη, ενώ ο ΟΦΗ θέλει να ρεφάρει και να φτάσει στις πρώτες θέσεις, ενώ σε αντίθετη περίπτωση μένει πίσω όσον αφορά την άνοδο. Με προβλήματα οι κρητικού, Καραδολάμης και Παναγάκης εκτός, αμφίβολος ο Ορφανός.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Τρίπολης, 17:00)

Να ξεκινήσει τη χρονιά με το δεξί επιθυμεί ο Αρκαδικός και να κατακτήσει τους δύο βαθμούς που θα τον ανεβάσουν στο βαθμολογικό πίνακα. Από την άλλη, αποδυναμωμένο θα ταξιδέψει μέχρι την Τρίπολη το Παγκράτι καθώς Μακρής και Συριστατίδης θα απουσιάζουν από το ματς από το με τον Αρκαδικό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Περιβόλα, 17:00)

Περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν στην Πάτρα. Ο Απόλλωνας θέλει να επιστρέψει στα νικηφόρα αποτελέσματα που θα τον διατηρήσουν στις θέσεις ανόδου. Το… ποδαρικό του Πανερυθραϊκού μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα θα επιδιώξει να κάνει τη διαφορά κα να παραμείνει στη ζώνη ασφαλείας.  Αμφίβολος ο Πετρόπουλος για τους «μελανόλευκους», ενώ στην αντίπερα όχθη ο Δημήτρης Χουχουλής δεν έχει απουσίες.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΕΡΑΜΑ (2ο Ελευσίνας, 17:00)

Η πρωτιά έχει τη… γλύκα της και σίγουρα στην Ελευσίνα δεν θέλουν να την αφήσουν.  Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο ο πρέπει ο Πανελευσινιακός να πετύχει την όγδοη συνεχόμενη νίκη του απέναντι σε μια ομάδα που συνηθίζει να βάζει… φρένα ! Το Πέραμα θέλει να κάνει άλλη μία έκπληξη και να απομακρυνθεί όλο και περισσότερο από την ανεπιθύμητη ζώνη. Εκτός παραμένει ο Μαναβόπουλος,  χωρίς προβλήματα οι φιλοξενούμενοι.