ΕΟΚ: “Σε πλήρη σύγχυση το αρμόδιο Υπουργείο και η ΓΓΑ”

Για ακατανόητες και αντικρουόμενες αποφάσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού και της ΓΓΑ, που καταμαρτυρούν την πλήρη σύγχυση στην οποία βρίσκονται, κάνει λόγο η ΕΟΚ, με ανακοίνωσή της. Η ομοσπονδία απαντά στα όσα της έχουν καταλογιστεί από τους αρμόδιους του υπουργείου, αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές και δίνει στη δημοσιότητα και την επιστολή που είχε στείλει από τις 8/3 στη ΓΓΑ. Με δεύτερη ανακοίνωσή της η ΕΟΚ κάνει γνωστό στα σωματεία που δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, ότι αυτό δεν θα συμβεί από υπαιτιότητά της, αλλά διότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο αθλητικό μητρώο της ΓΓΑ.

Αναλυτικά οι ανακοινώσεις της ΕΟΚ αναφέρουν:

“Οι ακατανόητες και αντικρουόμενες αποφάσεις επί αποφάσεων του αρμόδιου Υπουργείου και της ΓΓΑ, μαρτυρούν την πλήρη σύγχυση και την απέλπιδα προσπάθεια νομιμοποίησης ενεργειών που προηγήθηκαν και που έχουν καταλύσει κάθε δημοκρατικά παγιωμένο τρόπο λειτουργίας του αθλητικού κινήματος.

Επειδή πολλές αυθαίρετες ερμηνείες έχουν δοθεί μετά τις αποφάσεις της ΓΓΑ που η ίδια ανακάλεσε λίγες ημέρες αργότερα, επισυνάπτουμε την κάτωθι επιστολή που η ΕΟΚ είχε στείλει στις 8/3/21 και απαντά σε όλα αίροντας κάθε πιθανή παρανόηση”.

“Με την υπ΄ αριθμ. 216/16-3-2016 απόφασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ε.Ο.Κ. έκανε γνωστό ότι όσα αθλητικά σωματεία δεν περιλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο των σωματείων πού έχουν δικαίωμα ψήφου στην Τακτική Γενική Συνέλευση και στις Αρχαιρεσίες της Ε.Ο.Κ. για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. αυτής, που πρόκειται να διεξαχθούν στις 28 Μαρτίου 2021, αυτό οφείλεται στο ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (ΦΕΚ Α΄ 148)”.